I. Etno-folk Sörfesztivál – 0. nap

Elérkezett az idő, hogy megismerkedj az I. Etno-folk Sörfesztivál koncertképeivel.
Ha ott voltál, lesz mihez kötni a szép emlékeket, ha nem, talán kicsit bosszankodsz majd, hogy nem jöttél el, és legközelebb az elsők között fogsz tolongani a bejáratnál.
Én már nagyjából látom, mit sikerült megörökíteni a hétvége pörgéséből, így már tudom, hogy napi fotóalbumok lesznek. Igaz, ez néhol elég sok képet jelent majd, de egy-egy nap így volt kerek. A napi koncert összeállítások nagyon jól felépítettek voltak, de erről majd közben-közben mesélek.
Lássuk a csütörtököt.
Ez még dolgos hétköznap volt, így a Bordó Sárkány Régizene Rend beállására érkeztem Sóstóra.
Így volt még kis időm beszélgetni is, és nagyon jó híreket tudtam meg. Majd elmondom 🙂
Középkori különleges zenével indult tehát a fesztivál. Nem tagadom, nagyon szeretem ezt a hangzásvilágot, mert a csendes, lassú zenében is olyan vibrálás, lendület van, amitől bárki kiugrik a bőréből. A Bordó Sárkányok pedig saját szerzeményeket is játszanak, énekelnek, az instrumentális szerzeményeknél pedig a hideg futkosott a hátamon. Honlapjukon (linkeltem itt feljebb) te is belehallgathatsz zenéjükbe, és keresheted fellépéseiket várjátékokon, fesztiválokon.

A debreceni csapat után kis eső, és a nyíregyházi Folkfusion Band következett. Ők teljesen más zenét játszanak, mint a Sárkányok, de pörgős műsorukkal remekül illeszkedtek a fesztivál hangulatához, sikeresen meg is mozgatták a közönséget. Énekesükre pár évvel ezelőtt a Hangszín Tanoda műsorában figyeltem fel. Rendkívüli énekhanggal rendelkezik, és jól használja. Ezen az estén is számtalan stílusban hallhattuk Facebookjukon belehallgathatsz zenéjükbe.

Talán írtam már, a Kuttya egy debreceni délutánon A farkas dala című dalával lopta magát a szívembe. Ezen az estén ők képviselték a kicsit “nehezebb” zenét. Nagyon tetszett a koncert, jó volt éjfélhez közeledve figyelni a szövegekre. Ezen az estén a remek búcsúztató beszóláson kívül (nem mondom el, aki nem jött el, bánhatja ;-)) a Gyakorlati szerelmes dal és a záró szám lett a kedvencem. Az nagyon ütött…

A nap képére 🙂 klikkelve juthatsz el a fotóalbumhoz.
I. Etno-folk Sörfesztivál - Nyíregyháza, 2011. 06. 11. - KLIKK