Nincs jobb lány

Sikerült belefutnom egy 100 Folk Celcius koncertbe az egyik zenei csatornán, és persze erről is jutottak eszembe dolgok.
Volt egy időszak az életemben, mikor a szokottnál is több country zenét hallgattam.
Volt egy időszak a város életében, mikor néhány szórakozóhelyre érdemes volt beülni egy sörre, vagy lapcsánkára, mert remek hangulat – mit ne mondjak, közösség – volt ott.
Két ilyet említenék most, mert mindkettőhöz kapcsolódik a country zene.
Elsőként a Jerevánt, ami akkor még egy jó hangulatú, remek szabadtérrel megáldott, halandók számára is elérhető hely volt. A másik a Vesszős nevű kocsmahivatal, melynek helyén most nem is tudom, milyen üzlet van.
Ezeket jelen post szempontjából a Lókötők zenekar köti össze. Mindkét helyen voltak ugyanis esték, mikor a kellemes időtöltést említett formáció country zenéje hangolta tökéletessé.
Ezt a hangulatot igyekeztünk felidézni aztán otthon, baráti társaságban is, és ehhez a 100 Folk Celsius zenéjét találtuk legjobbnak. Remek esték voltak ezek, és ha ma meghallom Orbán Józsi összetéveszthetetlen hangját, ezek az emlékek jönnek elő. Az Ohio-t vagy a Nincs jobb lány-t ma is végig tudom énekelni, persze szigorúan megértő társaságban 😉
“Lám csak hát, voltak nekünk szép élményeink…” hogy Cseh Tamást is belekeverjem az írásba.
Kicsit visszaugorva pedig a képi illusztráció egy kb. 2 éves fotó Jónás Tibiről, aki a Lókötők bendzsósaként olykor a kék fűre terelgetett a hardrock mellől.

Jónás Tibi - Borfalu, Nyíregyháza 2009