Kocsonyaprogram

Tegnap eszembe jutott a Swetter együttes. Régen hallottam, és írtam róluk, így nyomban rá is néztem a honlapjukra.
Vannak új hírek a zenekar háza táján, de amivel most kicsit el is távolodok tőlük, az az, hogy az idei Kocsonyafesztivál egyik vendége lesz a csapat. A látványos 20 éves koncertjük is kötődik Miskolchoz, hiszen a Diósgyőri várban rögzítették a koncertfilmet. Mikor először láttam, sem tudtam szabadulni a hatása alól, és azóta is futkos a hideg a hátamon, mikor megszólal például a Basa Pista. Szóval egy biztos koncertem már van.
De azt mondtam, másról írok ma.
Elkészült a Kocsonyafesztivál programja, és úgy gondolom, hatalmas bulik melegítik majd a februári napokat Miskolcon.
Nézzük előbb a számomra ismert előadókat:
Swetter, Nagy Feró, Ladánybene, Kowalsky, Bëlga, Mobilmánia, Charlie, Old Boys, és ki ne felejtsem a Paddy & the Rats-ot, mert ír kocsmazene is kell a Kocsonyafesztiválra 🙂
És vajon kik lesznek az idei év felfedezettjei számomra?
Nagyon érdekel a Holdviola, a Miskolci Illés EmlékZenekar, Fish, a Bohemian Betyars, és az idén is fellépő Miskolci Művek.
Ezeknél a csapatoknál nagyjából tudom, mire számíthatok, de van jónéhány számomra ismeretlen formáció is. Az elkövetkezendő napokban ezekről az előadókról igyekszem előásni valamit, mert úgy tűnik, idén sem lehetek majd ott mindenhol, és nem szeretnék nagyon jó koncerteket kihagyni.
Szóval lesz még itt kocsonyázás az elkövetkező napokban, utána aztán jön maga a fesztivál.
A mai kép pedig azon a koncerten készült, amikor először, és eddig egyetlenszer láttam-hallottam a Paddy & the Rats-ot.
Őrült bulit várok tőlük idén is 😉
Paddy & the Rats, 2009