Kocsonyavasárnap

Fizikailag talán ez volt a legfárasztóbb nap a Kocsonyafesztiválon.
Nem, nem vállaltam roadkodást egyik bandánál sem, de a hotelból már magammal vittem a teljes úti felszerelésemet, ami a szokásos szettáska mellett egy hátizsákkal bővült.
Ez kicsit megnehezítette a mozgást fényképezés közben, ugyanakkor megnőtt a mozgásterem a tömegben. 🙂
Remélem azért nem éltem vissza a város vendégszeretetével, amelyről csak nagyon jókat mondhatok. Rendkívüli figyelmességnek tartom, hogy a fesztivál helyszíne felé tartó autóbuszokon elhelyeztek egy Kocsonyajárat feliratú táblát.
Ugyancsak jellemző volt a mosolygós, készséges segítségnyújtás, és tájékozottság a segítők részéről, akikre pár méteren belül bármikor rá lehetett találni.
Kellemes gesztus volt, hogy a villamos nem csilingelve robogott végig a sétálóutcában, hanem MVK mellényes emberek sétáltak előtte, figyelmeztetve a vakon bámészkodó embereket a jármű közeledtére.
Egy különös élményem is volt a szakadó esőben.
A lámpánál álló autóbusz ajtaja úgy tárult fel, mintha a megállóban állna, és a “köszönöm”-re a válasz a mosolygás, és a “mindent a vendégért” volt. Persze ez a szombat este eseménye volt, de most jutott eszembe. 🙂
Vasárnap délelőtt az első jelentősebb fellépő a Tyúkszínház két tagja, Dolák-Sali Róbert és Pethő Zsolt volt. Az ő műsorukra visszatérek majd párképes albummal.
Ezen a napon többnyire napsütéses idő volt, a batyum ellenére is elég sokat mászkáltam, próbáltam megnézni meg azokat a dolgokat, amelyek a korábbi napokon kimaradtak. Persze tudtam, rengeteg eseményt elmulasztok.
A záró napi előre bejegyzett esemény a Záhony Unplugged Project fellépése volt.
Az ő műsorukról is megemlékezek rövidesen, most legyen elég annyi, hogy remekül szórakoztam.

Itt beszúrok egy ajánlót szombat estére. Ha látni szeretnéd a ZUP-ot, legyél este nyolc körül Nyíregyházán, a Hell Music X-Cafe-ban!

Tettem még egy sétát a műsor után a Városház térig, de az ott kezdődő Niczky Band koncertet egy sóspereccel igyekeztem gyorsan feledni.
Éppen fontolgatni kezdtem a hazaindulást, mikor a Villanyrendőrnél elkezdődött a Miskolc Művek fellépése. Igen, jól gondolod, erre is visszatérek majd 🙂
A koncertet követően azonban valóban útra keltem, és ahogy előző nap ígértem, elhagytam a várost.