Küzdelmes este


Miközben a nézőtéren komoly harc folyt a sünökkel és zsiráfokkal, a színpadot birtokba vette a Pravo együttes. A fesztivál műsorát végignézve idén a balkáni és a cigány zene lesz az uralkodó. Legalábbis a mennyiséget tekintve.
A Pravo az előbbi csoportba tartozik. Kellemes volt a műsoruk, és neves vendégeket is felvonultattak, mégsem tudok a műsorukból kiemelkedő részt felidézni. Pedig jó zene volt.

A holland családi vállalkozás viszont fergeteges műsort adott. Tudom, kicsit sokszor használom ezt a szót, de ezt szeretem a Vidorban, hogy mindig újabb és újabb kedvencek érkeznek.
Azt írtam tegnap, jót tesz nekik a szakszofon. Nos, szakszofonnak nyoma sem volt, mégis olyan frenetikus sikert arattak a két akusztikus gitár, bőgő felállással, hogy nem hittem a fülemnek.
Ez az a zene, amit nehéz fényképezni, viszont nagyon jó hallgatni. Így a koncert jó részében én is inkább ez utóbbit tettem.

A mai délutánból ígéretesnek látszik a Miro & Half Midnight Band. Miroszlávot annak idején a Koncertek a szökőkútnál rendezvényen hallottam. Kár, hogy ez sincs már. Érdemesebb lenne inkább ilyen rendezvényekkel fellendíteni a Sóstó forgalmát a tó beépítése helyett…

Szóval Vidor. Délután még a Langaléta Garabonciások fellépését ajánlom még, este pedig a második fellépővel kilépünk Európából 🙂
De előbb még…
A román Nadara zenekart meghallgathattam volna Debrecenben a Borkarneválon pár napja, de akkor kimaradt. Most újra itt a lehetőség 🙂 , bár kicsit lassan már sok lesz a roma és balkáni zenéből…

Mondhatni épp időben érkezünk Afrikába Ba Cissoko segítségével.
Érdekes és látványos koncertnek ígérkezik.

Ma talán a mozira – Papírkutyák – is ott kellene maradni, utána meg fényképezni tűzzsonglőröket…