A Föld napja

Hét közben már láthattad a közösségi oldalamon, hogy mégis sétáltam kicsit fényképezőgéppel is a Tuzson János Botanikus Kertben. Itt most szándékosan nem a címoldalt linkeltem, hiszen én is azzal kezdtem a bejegyzés írását, hogy újra elolvastam a kert történetét. A linken te is ide jutsz.

Szóval fogtam a pár napja szerzett kis fényképezőgépemet, és szinte nyitásra már át is léptem az albumhoz vezető képen látható feliratot.
Bevallom, érdekelt, mit örökítettek meg így a bejáratnál. Nos, a történetből kiderül, ekkor építették a trópusi házat a lelkes TMK-sok.
A most ott dolgozók is hasonlóan lelkesek, ismét jót beszélgettünk. A trópusi háznak állapota miatt most csak a két “vége” látogatható, és az egészre ismét ráférne a TMK-sok munkája, már ha vannak még ilyenek.
Régebben évente többször is sétálgattam a kertben, pár éve azonban már szinte csak egy próbálkozásom van egy évben. Sajnos nagyon leromlott a kert állapota, és ez nem az ott dolgozókon múlt.
Az Élet fája kertrész a bejárattól balra található, órákat fényképezgettem itt régen. Most egy kép jutott neki.
A növényhatározó táblák ugyan itt is kinn vannak, de a növények képét nagyobbrészt a látogató fantáziájára bízzák.
Nekem még van képem a Látványhídról, sőt, sok képem is, amelyet innen készítettem a tulipánokkal pompázó Élet fájáról. Ha el szeretnéd képzelni, milyen volt, az aktuális napi hírekből a “lombkorona sétány” címszót ajánlom. A különbség, hogy itt volt értelme a hídnak. Nagyon szerették a látogatók, de fából volt…
Ott voltam 2012-ben a Rózsakert átadásán is. Őrületes meleg volt, de rengetegen eljöttek, kis műsor is volt, és nem utolsó sorban gyönyörű rózsák. Ma már ezek is hiányoznak.
Félve gondolok rá – látva a város zöld projektjeit -, mi lesz, ha egyszer hozzákezdenek a “felújításhoz”. Nem mutatna jól a kockakő a kertben.

A bejegyzést azért a mai napra időzítettem, mert a mai szombaton pont nem tudsz sétálni a kertben – az album végén találod a nyitva tartást -, a másik okot pedig a címben találod.
Azt hiszem, azért én még visszatérek majd párszor ide, hátha.
Most pedig nézegess aktuális képeket az ittenire klikkelve.
KLIKK