Káposztás Nap

Szombatra ismét egész napos kiruccanást terveztünk. Ez is egy visszatérő esemény volt, ahogy pár éve már mi is visszatérő látogatói vagyunk a Hagyományőrző Káposztás Napnak.
A rendezvényt a Nagyhalászi Eszterlánc Kézműves Egyesület szervezi, a Nagyhalász-Homoktanya Közösségi Házban. Igényes családi nap, ezért is térünk vissza mindig.
Ahogy közeledtünk, már messziről látszott a hatalmas ugrálóvár, ahonnan aztán nem volt egyszerű bárhova is elcsábítania gyerekeket. De volt lovaskocsikázás, kézműves foglalkozások és vásár, kiállítás, és sokféle műsor is. Reggel mindjárt futóversennyel indultak, mire mi kiértünk, már érkeztek is a befutók.
A rövid rendezvén megnyitót a kézimunka kiállítás bemutatása követte, majd indultak a szabadtéri események.
Közben a Zöld kerekesek is megérkeztek, és ők is színezték a programot néhány aktív játékkal.
Egész nap lehetett szavazni a dekorációs verseny alkotásaira, tombolát vásárolni, meg persze ugrálóvárazni, kocsizni, lovas bemutatót nézni, majd lovagolni, és már el is érkeztünk az ebédhez.
Ezt külön sorba teszem. Káposztás bableves és töltött káposzta volt a kínálat, és el nem tudom mondani, milyen finom volt. Üldögéltem utána egy keveset tétlenül. 🙂
Aztán begurult az udvarra a Burattino Bábszínház autója, és már kezdődött is a díszlet építés.
Jó régen voltam bábszínházban, meg persze bábszínház korú is régen voltam, de ezen az előadáson én is jól szórakoztam, meg ahogy a – tőlem szokatlan módon készített – közönség képeken láthatod majd, mindenki más is. Nem értek a bábjátékhoz, ez olyan volt, hogy a bábosok olykor személyesen is megjelentek. Szóval tetszett, jókat vigyorogtam közben, köszi Mónika, Regina és Madárijesztő. 🙂
A napot a tombolasorsolás zárta, ahol klassz kézműves tárgyakat nyerhettünk.
Ismét egy kellemes napot töltöttünk Homoktanyán. Külön köszönet Katikának mindenért, és persze a szakácsoknak is.
Fentebb linkeltem az egyesület oldalát, ahol rengeteg képet, videót találsz az eseményről, az én képeimet pedig az ittenire klikkelve is megnézheted.
KLIKK