miazmás

A címre majd visszatérek, nézzük az előzményeket!
Debrecenben még mindig Táncol a város! Egészen a Virágkarneválig tart a rendezvénysorozat, a linken pedig a részletes program. Nem ismétlem meg minden nap. (“Jól figyeljenek, mert csak egyszer mondom el!” Hallo-hallo )

És nem csak táncol, hanem zenél is. Ott valahogy így mennek a dolgok. A Belvárosi Zenés Estek is több napos rendezvény Debrecenben, a Dósa nádor téren. Ilyeneket sem ártana átvenni a szomszéd vártól. Ezt sem mondom többször, de a Virágkarnevál után is zenélnek majd.

Hajdúböszörményt is érdemes a programlistán tartani hétvégén már péntektől, hiszen idén is megrendezik a Böszörményi Hőlégballon Fiesztát.
Itt érdemes figyelemmel kísérni az eseményt egész hétvégén, hiszen a repülés erősen időjárás függő, viszont igen látványos, megér egy kirándulást.

Péntek este héttől Szoba Rock a Labor Caféban.
A zenés szórakozás Labor támogatás is egyben.

És akkor meg is érkeztünk.
– Itten van gusztus 20-a. Estván király, alkotmány… öö… miazmás. Vezetőség emlékezik. Ünnepelünk és pássz! Berkaperkelt, díszvacsora! Péntek este, fájront után!
– Tűzijáték is lesz?
– Tűzijáték nincs! Ellenben tombola fődíjjal, tánczene szólistával…
– Ezt majd én! Leszen… birka! Tombola! Szólista! Zenekar! Díj!…öö…veterán. Szeretett elnökünk és más!

Ezzel a helyi eseményeken túl is vagyunk. Birkát perkelt formában nem ígérek, de szerintem a tűzijátékról nem mondanak le.
Háziállatokra figyelj!

Debrecen főterén az István, a király – A rockkoncert című előadást látod este kilenctől.
Az esemény ingyenes, és eső esetén is szabadtéri a szervezők szerint.

Azt elfelejtettem írni az elején, hogy Hajdúböszörményben csütörtöktől vasárnapig tart a XXVIII. Hajdúhét. Ez egy fizetős rendezvénysorozat, és nem hajdúböszörményiként nekem a program ár-érték aránya rossz irányba billent. Azért a vasárnapi eseményeknél említem, mert 19:30-tól Pannonia Allstars Ska Orchestra műsorát láthatod a főtéren, ami talán megérhet egy napijegyet.

Jövő hét szerdán sajnos utolsó koncertjéhez érkezik a Zene Sóstón idei évada. Fél héttől a Szívtiproll csinál utcabált a Krúdy Vigadó melletti színpadon. Ezzel Sóstón meg is szűnik az élőzene.