Első fecske

“Újfehértó zenei rendezvényei biztos pontok a programjaim közt egy ideje.” – írtam október végén az Atilla Fiai Társulat műsoráról szóló beszámolómban. Nem csoda hát, hogy pár hete, mikor Kalapács József oldalán megláttam a Nemzeti Összetartozás Napja plakátját, mindent megtettem, hogy ott lehessek (bármit is jelentsen ez 😉 ).

Jó korán érkeztem péntek este piactéren felállított színpadhoz. Gyorsan informálódtam a kapuban a rendezvényről – tájékozott, segítőkész emberekkel beszélgettem -, megkaptam a belépéshez szükséges karszalagot, majd felsétáltam a főtérre.
A Himnusz hangjaira értem oda, megálltam tehát, majd körbejártam a teret, beszereztem az ásványvizet, és visszatértem a színpadhoz.
Itt számos kedves, régi ismerőssel találkoztam, már ez is hatalmas feltöltődést jelentett.
Aztán megérkeztek a főtéri ünnepség részvevői is, és polgármester úr köszöntője, a program ismertetése után elkezdődött a műsor.
Elsőként Homonyik Sándor előadásában számomra ismert és kevésbé ismert dalok csendültek fel érdekes összekötő szövegek kíséretében. Bevallom, korábban kevéssé követtem Homonyik Sándor pályáját – persze az MHV kivétel -, ezért is volt számomra tetsző ez az összeállítás.
Ezt követően – ahogy az országban számos helyen, itt is – gyújtották meg az őrtüzet. A majd következő fotóalbumomba is betettem a közösségi oldalon közvetített videómat.
A színpadra egy dalra visszatért még Homonyik Sándor, majd következett Kalapács József és Rudán Joe ez alkalomra összeállított akusztikus műsora Tóth László és Závoti Zoltán kiváló gitár kíséretével.
Mondanom sem kell, fantasztikus este volt ismét kiváló technikai támogatással.
Következzen hát az év első koncert fotóalbuma. Érdemes lesz megnézni végig, mert van meglepetés. 😉
Klikkelj a képre!
KLIKK