VIDOR – harmadik nap

A nap, amikor kiderült, van élhető színpad is a VIDORon.

Jóval a kora délutáni kezdés előtt érkeztem a főtérre, és mindjárt egy olyan jó beszélgetésbe elegyedtem, hogy az első koncert kezdéséről le is maradtam kicsit. Csöppet sem bántam, hiszen hónapok, illetve évek óta nem találkoztunk. Nagyon örültem, hogy rábeszéltem magam a korábbi itthonról indulásra.
Én abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy sokat álldogálhattam az árnyékos oldalon. Az Artézis tagjai azonban azt hiszem, a “siker, pénz, csillogás”-ból utóbbiból kevesebbel is beérték volna az aszalós színpadon. Ahogy a képen láthatod, még a kivetítőn is félmeztelenül voltak. 🙂
A koncert egyébként most is tetszett, ezekkel a napfényes képekkel indul majd a fotóalbum.
Naninski és Figaro érkezett a színpad elő a koncertje után. Az ő produkciójukat sem először látom, mindig sikerül elvarázsolniuk a gyermekeket és a felnőtteket is.
Őket az érkező pantomimesek “terelték le” (meglátod a képeken 🙂 ) a térről. Műsorukhoz narrátor is érkezett a térről, sokszor úgy éreztem, most szólal meg valamelyik feladata alapján néma előadó. Hősök voltak, nem tették. 🙂
A főtéren már csak az Ad Hoc Team koncertje volt hátra naplementéig. A megzenésített verseket, dal feldolgozásokat játszó formáció most is színvonalas műsorral érkezett.
Előadásukkal véget is ért a főtér színpadi programja, így átsétáltunk a VIDOR Kertbe. Az ottani történésekről külön fotóalbumot készítettem, így ha a képre klikkelve megnézed a Kossuth tér képeit, gyere vissza, mert folytatom.
KLIKK

A VIDOR Kertbe lépve teljesen más világ fogadott, mint a főtéren. Fesztivál hangulat, és ez vonatkozik a külsőségekre is. A legszembetűnőbb a fellépőket tisztelő fedett színpad. Az itteni világítást nyilván nem hiányolhatom a Kossuth tér színpadáról, hiszen egyrészt van ott fény bőven, másrészt a délutáni idősávban, amikor ott műsor van, nincs is rá szükség.
De maradjunk a kertben, és ha már kicsodálkoztuk magunkat, térjünk rá a produkció ismertetésére!
A Queen Forever Tribute Band játszott ezen az estén. Hatalmas élmény volt a műsoruk most is. Mióta először láttam őket, nem tudok elszakadni az előadásaiktól, itt pedig a környezet is méltó volt a páratlan produkcióhoz.
Ennek megfelelően jó sok képet készítettem, és sokat ki is dobtam, mert nem lehet úgy normálisan fényképezni, hogy az ember közben dobol a lábával. 🙂
Szóval itt az album, nézegesd, én meg még összearakok egy rövid ajánlót az írás végére a mai nap várható eseményeiből.
KLIKK

A napfény színpadán 15:30-tól a No Cnt’Roll & Mr. Bluesman koncertet láthatod. Elárulom, hogy lesz meglepetés is. 😉
A 17:30-ra hirdetett Mentha Project helyett az In Rock lép színpadra. P. Mobil, Deep Purple, talán Uriah Heep, Dinamit feldolgozásokat hallhatsz.
(A Mentha Project kedvelői Bodrogkeresztúron találkozhatnak kedvencükkel.)

Ahogy láttam, a Korzónál a sörfesztiválokról ismert fedett sátor színpadot állították fel tegnap. Így az autósok is zavartalanul közlekedhetnek a sétálóban, a fellépők sem égnek a kockakőre, és a felső szintről a feljelentgető bácsinak is le kell jönnie, ha látni akarja a műsort. 15:30-kor a Vidám Manók gyermekműsora lesz itt. Őket Naninski és Figaro követi.

A szerdai özönvíz után mára csúszott a Zene Sóstón fináléja. A kedvelt koncertsorozat záró fellépője a Tüneth együttes, a műsor 18:30-kor kezdődik.

A városközpontba, konkrétan a VIDOR Kertbe visszatérve a Tortuga koncertjét láthatod. Azt gondolom, hogy az országos hírű tornacipős fiúk koncertjéhez is kevés lesz a hely a kertben, és – ahogy tegnap este – az út túloldaláról is nézik majd az előadást.

Ez lesz a ma, vedd fel a nyúlcipőt, és érkezz időben! 🙂

Ja, fesztivál kaja. A téren a Walk Street Restaurant grilljét ajánlom a fesztivál-korrekt áraik, adagjaik és az ízek miatt is.