Van-e Kérdés Felelet nélkül?

Az élet nagy kérdése. Szombat este óta a válasz határozott igen. 🙂
Karácsony James az LGT azon időszakának egyik meghatározó személyisége, amikor már nem annyira szerettem a zenéjüket. Az sem mondható el rólam, hogy falom a verseket. Hogy mégis mit kerestem akkor szombat este a Henye Borbárban Für Anikó és Karácsony János James műsorán?
Úgy gondoltam, a két művész közös produkciója különleges élményt jelent majd. Szándékosan nem is kerestem előzményeket a műsorról, legyen meglepetés!
A meglepetés sikerült. Ráadásul igazán kellemes meglepetés lett. Az várható volt, hogy LGT és Generál dalokat is hallunk majd, és az sem lehetett meglepetés, hogy remek vers tolmácsolásokat is. Mégis, ahogy az este programját összeállították, az nagyon ütős volt (bocsánat a szóhasználatért).
James énekhangja és gitárjátéka most is élményszámba menő volt, és azt sem gondoltam soha, hogy József Attila Altató című versét valaha is végig nevetem majd. Olyan előadását hallottuk a versnek – “gyakorló anyukák figyelmébe” – mondta mosolyogva Für Anikó -, amin így utólag csodálkozom, hogy korábban senkinek nem jutott eszébe.
Az este hangulatába pedig a Generál Kérdés című dala épp úgy belefért, mint Dsida Jenő Elárul, mert világít című verse, vagy az LGT Ő még csak most 14 című slágere. De sorolhatnám még a hangulatokat, a váltásokat.
Jó volt ott lenni ezen az estén, ezen az előadáson.
Ki kell emelnem most is a kiváló hangosítást, amely maximálisan meg tudott felelni ez erre az alkalomra színházteremmé alakult Borbár elvárásainak.
Képem nincs az előadásról, a címre visszatérve azonban IDE linkelem a Generál sláger párját. A Kérdést James énekli, a Feleletet pedig Herczku Annamária.