Hétből hat

A cím ma igen egyszerűen jött, mindjárt el is mondom, miért?
Amint biztosan tudod, naponta ingázom Nyíregyháza és Debrecen között, mert úgy 13 évvel ezelőtt a szomszéd város mentett meg a munkanélküliségtől. Ez ugye heti öt nap. Nagyjából ezek azok, amelyek érthető módon nem szerepelnek az ajánlómban.
Mert bizony most a heti programajánlóm következik.

A pénteki programom még szervezés alatt van, ami biztosnak látszik, hogy Debrecenben, az Incognito-ban töltöm az estét, ahol a The Moon remek zenéje vár kilenc tájban.

Nyíregyházán erre az időszakra a Parno Graszt koncertjét találtam. A Móricz Kertben lesz a műsor, este 7 a kapunyitás.

“A hatodik naptól a képére formált egy embert” – mondja Tunyó a P. Mobil híres dalában.
Tehát szombat. Volt egyszer egy Vasutazás rovat a blogomban, olvasni jobb volt, mint átélni. Szóval arról az időszakról szólt, mikor nap mint nap vonatoztam munkába és vissza.
Még gondolkodom, újra át akarom-e élni ezeket az élményeket. Ha mégis, szombaton nem akármilyen lehetőségem nyílik rá.
Már az is különleges, hogy az eseményt 10:32-től 16:25-ig hirdetik. Bizony, vonatozgatásról van szó, de nem a szó lakodalmas értelmében. 🙂
Az esemény a Különvonatozás a Nyírségben, avagy a 112-es vasútvonal beutazása címet viseli, és ha felkeltettem az érdeklődésedet, nézz rá a linkre!

Ha a vonatozás után, vagy egyébként is van kedved egy kis blues zenéhez, ajánlom a Greasy Hats koncertjét Nyíregyházán, az Unicum Pub-ban. Este fél tíztől kezdődik.

A Keresztúri esték keretében ezen a szombaton is lesz koncert a Henye Borbárban. A múlt szombati csudajó Szüret Utcza koncert után most Jász Andris és barátai lépnek színpadra.
Ez most egy múlt heti kép.

Most úgy tűnik, hogy a hatodik nap vége is Debrecené lesz, ismét Incognito Club, és a Blues From Hell koncertje este kilenc tájban.

Jövő hét szerdán Európai Autómentes Napot rendeznek Nyíregyházán. A 14 órakor kezdődő eseményről a linken mindent megtudsz. Én had emeljem ki azt a részt, amire talán odaérek. Ez pedig a Realmen koncertje a Kossuth téren délután öttől.

Hogy visszatérjek kicsit a korábban említett dalhoz…
A hetedik naptól üldögél és azt hiszi, hogy kész van.
A nyolcadik naptól kiabál és üvölti, hogy Oh yeah.

Ennyit tehát mára.