Sör és bogrács

Mai ajánlómban is maradunk Nyíregyházán, azt hiszem, nekem elég, sőt sok is lesz a nyíregyházi program.
Így mindjárt az elején mondom, nem ér megsértődni, ha valahova nem érek oda, lehetetlen lesz, meglátod.
Így nem tudom, melyik eseményről tudok majd tudósítani szombaton?

Kezdjük most is kis bemelegítéssel. Mondhatnám azt is, hogy Thank You for the Music, reagálva a tegnapi, sóstói LK-Beat koncertre. Jönnek majd a képek is a Zene Sóstón szerda estéjéről. Most egy.

Nyíregyházán, a Korzó mellett robban ki forradalom sörfesztivál formájában csütörtök délután, és várhatóan szombatig is eltart.
Színpadi műsorok is színesítik majd a rendezvényt, melyek közül néhányról van is infóm.
Csütörtökon például mintha csak a sör lenne, de nézd a fenti linket, hátha lesz változás. Van azonban más hely, más program is a városban, nem is egy, ahová érdemes ellátogatni.

A Labor Caféban például a SZEEG Quartet Lemezbemutatója kezdődik este héttől. Ezt most nem szeretném kihagyni.

A vetélytárs a Queen Forever Tribute Band a Móricz Kertben este fél kilenctől. Az időpont zárt helyet sejtet, esetleg arra nézek majd a Laborból.

Pénteken igyekezni kell a munkából, mert a forradalom nem vár. 🙂
Fél héttől a Realmen játszik a Korzónál, a sörfesztiválon.

Majd gyors séta a Kossuth térre, ahol remélhetőleg most nyugalomban hallgathatunk remek zenét a Beat-Lesz tolmácsolásában. A Made in Nyíregyháza
sorozat aktuális koncertje este fél nyolckor kezdődik.

Fél kilencre érkezik a Korzóhoz a Tibi a hegyről. Kispál, Kiscsillag, ilyesmik a sörhöz. 🙂

Szombat a káosz napja lesz, úgy tűnik. Szerk.07.19. este: Még nincs is szombat, de javítok időpontokat. Vastaggal az új.
Emellett az aktuális útfelmarások, forgalomterelések és kerékpárverseny is bővíti majd a lezárások, terelések sorát. Ezek idejéről csütörtök reggelig hozzávetőleges információkhoz sikerült jutnom. Szombat-vasárnap délután, és a tömegközlekedést is érinti. A linken pedig hátha megjelenik majd részletesebb infó később.

Ellennék én a sörfesztivállal a Korzónál, de egyrészt a belvárost is érinti több lezárás, másrészt Sóstóra egész napos eseményt hirdetnek, valamint az oda vezető utat is érintheti lezárás, harmadrészt pedig most úgy tűnik, csak a délelőttöm szabad.
Mindenesetre itt a IV. Sóstói Barkács – Bogrács Amatőr Főzőverseny kezdődik már délelőtt, ami nyilván nem pár perc. 🙂

Annál is inkább igaz ez, hiszen koncertek is színesítik majd az eseményt. Pontos infót itt sem találtam, a fellépők oldaláról szereztem híreket, már ha tudok minden fellépőről. 🙂
A sütés-főzés délelőtt kezdődik, a koncertek pedig délután négy körül.
A Zene Sóstón szombati koncertje beolvad a főző rendezvénybe, így az ottani színpadra távolodik az Artézis koncertje a szökőkúttól, az időpont pedig a szokásos fél hét helyett négy óra.

Fél hattól a Realmen-é a színpad. Ahogy írták, a Korzónál csendesebb zene várható tőlük pénteken, Sóstón pedig keményen a húrok közé csapnak. Remélem, odaérek, de biztos, ami biztos, pénteken a Korzónál. 🙂

Fél héttől a Blues Balloons váltja őket Sóstón, bár ez az oldalukról nem derül ki egyértelműen, de az időpontból erre következtetek. Nem tudom, most jön-e velük Harold Todd, meglátjuk.

Szerintem még lesz valaki Sóstón, de nem sikerült a nyomára jutnom.

Ha a belvárosban ragadnál vár a sörfesztivál szombaton is. Az itteni koncertekről is lehet, hogy hiányoznak infóim, amit tudok, a következő.
Este hattól Este fél nyolctól Kovács Miklós bandája a Korzónál. Úgy tűnik, tovább csúszik a találkozásunk, ha Sóstón maradok. Majd a Szmogban. 😉

Fél nyolctól Hattól a Beat-lesz zenél, akiket elvileg pénteken látok-hallok a Kossuth téren,

este kilenctől pedig a Queen Forever Tribute Band.erre jó lenne bejutni Sóstóról, de ki tudja, ki lesz még ott. Bringás lezárás már biztosan nem lesz, csak a Korányi káosz.

Hogy a következő hétre is átnyúljak kicsit, mindenképpen szeretnék eljutni napsütéses időben Sóstóra szerda este, ahol a Zene Sóstón következő koncertjén a Rockwise játszik fél héttől.

A többit, meglátjuk jövő héten.