Programajánló LESZ

Mielőtt a jövőbe néznénk, lássuk, mi is történt tegnap, és egyben mi az, aminek a beszámolójával is késni fogok?
A Dóra és a Felfedezők koncert volt a Zene Sóstón tegnap esti programja. természetesen ott voltam a szökőkútnál, és készítettem képeket. Egy most, a többi majd. 🙂

A jövő pedig néhány óra múlva kezdődik. 13 órakor megnyitja kapuit az 5. LeszFeszt Kisvárdán. A szombat éjszakéig tartó koncertsorozat fellépői közül elfogultan kiemelek most néhányat, de nézd meg a linken a teljes listát, és találkozzunk az Eklektika, vagy a Rockszínpad előtt hétvégén!
Az én rövid listám: Dorothy, Apey and the Pea, Road, Szia Anya!, Nelson, Fatal Error, Toy Dolls, Alvin és a Mókusok, No Dress Code, A király halott, Akela, Karmapirin, Auróra, Periscope, Emma Undressed, Tortuga. Nem hiszem, hogy ez lesz a teljes. 🙂

Az én szórakozásom már biztosított a hétvégére, de van számos nyíregyházi esemény is, amelyen szívesen ott lennék. Lássuk szépen sorban!
Ma este nyolctól a Labor Caféban Tét nélküli örömzene hallható. A Szüret Utcza koncertjeire jellemző az általam nagyon kedvelt szabadság, a remek improvizációkban ők igazán mesterek. Most társulnak még hozzájuk zenészek, úgyhogy igazán fantasztikus estének ígérkezik a csütörtöki a Laborban.

Ha itthon lennék, péntek este biztosan megnézném a The Moon, majd a Blues Balloons koncertet is. A The Moon-ról többször írtam már több koncert kapcsán, igazán kedvemre való zenét játszanak. Egy olyan korszak stílusát, amit nagyon kedveltem, és kedvelek ma is.
Az este másik fellépője a Blues Balloons. Velük egyszer találkoztam eddig, azt a beszámolót elég rövidre fogtam. Most azonban láttam egy próbatermi felvételt tőlük, és az igen meggyőző volt. Sajnálom, hogy a mostani koncertjükön nem le3szek ott, de legközelebb igyekszem.
Nem mondtam még, hogy a pénteki koncerten Harold Todd szaxofonozik majd a Blues Balloons-ban, akit Lenny Kravitz zenekarában láthattál.
Szóval nem mindennapi estének ígérkezik a pénteki Sóstón, a Park Hotel Sörkertben.

Ha inkább Nyíregyháza belvárosát választanád, itt népzenei feldolgozásokat hallhatsz a Made in Nyíregyháza koncertsorozatban a Ciráda zenekar tolmácsolásában este fél nyolctól.

Szombat este fél hétkor folytatódik a Zene Sóstón sorozat a szökőkútnál. Ezúttal a No Dress Code Acoustic játszik és ezen sem leszek ott, de találkozunk a LeszFeszten!

Maradva a szökőkútnál jövő hét szerdára ajánlom a Zene Sóstón következő koncertjét. Szirota Jennifer és zenekara játszik majd fél héttől, és ezt nagyon nem szeretném kihagyni.

Szóval találkozzunk hétvégén a LeszFeszten, jövő héten pedig Sóstón!