Szabadság helyett

Az időjárást nézegetve jegesmedve nézőbe kellene mennem, lehetőleg eredeti lakhelyükre, de én hős vagyok, és inkább különböző rendezvényekre, koncertekre megyek majd hétvégén is. Leírom, miket találtam. A lista hosszú, így viszonylag kevés a szöveg. Válogass, aztán vagy találkozunk, vagy nem. 🙂

Tegnap este az Ukulele Trió koncertjével elindult a Zene Sóstón rendezvénysorozat, amely – ha nem változott a múlt évi tematika – augusztus harmadik harmadáig szerda és szombat esténkét ígér remek koncerteket a sóstói szökőkútnál.
Ezzel egyidőben, ugyancsak a hagyományoknak megfelelően rendezvényhez igazítva megtörtént a szúnyogriasztás is.
Előbbiről van képem is, és lesz beszámoló több képpel, bár még nem láttam, mit fotóztam.

Június 22-ig nézheted meg a Nem nagyon bírjuk egymást a falakkal kiállítást Nyíregyházán, a Jósavárosban, a Nyírség Könyvtár Alapítványnál. Még én sem jutottam el.

A következő napok eseménye az Ünnepi Könyvhét is. A számos hagyományos rendezvény mellet két napzáró koncertet emelek ki. Csütörtök este héttől a Karmapirin játszik Nyíregyházán a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren.

Debreceni programnak a Rocksuli évzáró koncertjeit ajánlom. Minden évben remek szórakozást nyújt a rendezvény.

Péntektől két napos rendezvény színhelye lesz Hajdúböszörmény belvárosa. A hagyományosan, immár 19. alkalommal megrendezendő Jazz-Blues Jamboree és Sörnapok színpadi produkciói idén is irigylésre méltóak.
A péntek este nagykoncertje például a Karthago-é, a szombati pedig Hobo műsora. Persze ahogy a linken láthatod, számos egyéb színvonalas színpadi produkció részese lehetsz hétvégén.

Nyíregyházán a péntek esti könyvhetes záró koncert a carPEDIGnem koncert a Váci Mihály Kulturális Központ előtti téren.

Ugyancsak péntek este indul a Made in Nyíregyháza koncertsorozat, amely a belvárosban, a Like Cafe teraszán vár hetente. Most a Tünde & Pila duó játszik majd-

Folytatódik az Akusztik! sorozat a Walk Street Restaurant-ban, ahol péntek este kilenctől Kardos-Horváth János lép színpadra.

A Móricz Kertben – remélhetőleg a szabadban – is lesz zenés műsor péntek este. Bár a kezdési időpont erősen a kinti helyszín ellen szól. A két fellépő a Bring Me Salvation és a Superformance.

Szombat kora este ismét Zene Sóstón. A Melounge Duo koncertje Nyíregyházán, a sóstói szökőkútnál látható, hallható.

Sóstóról akár egyből indulhatsz a Hold Udvar cafe & bar-ba, ahol a teraszon Bogi és Bandája zenél majd este nyolctól.

Ha inkább hagyományos rockzenét választanád, este nyolcra érdemes odaérned a Móricz Kertbe. In Rock. Ha ezt hallom, nekem egyből a Deep Purple ugrik be. Nem ismerem a zenekar repertoárját, az eventben sem szerepel a név, de biztos vagyok benne, hogy hallhatsz DP-t is szombat este.
A KONCERT ELMARAD.

Hajdúböszörményben folytatódik a 19.Jazz-Blues Jamboree és Sörnapok, ezen az estén a nagykoncert fellépője Hobo.

Zoárd-napi Sokadalom lesz hétvégén Vásárosnaményban, ahol nyíregyházi zenekarok fellépésére is számíthatsz.
Szombaton például a Karmapirin és a Rockwise koncertjét láthatod.

Jövő szerdán a Zene Sóstón koncertsorozat a Jazzmed Band műsorával folytatódik a sóstói szökőkútnál.

Most is érdemes nézegetned a program naptáramat a sidebar-on, mert érkezhetnek új események.