Már megint hova?

Nézegetve a következő napok programjait, ismét felmerül a címbeni kérdés. Már megint hova menjek? Mit hagyjak ki?
Meg is írom gyorsan a programajánlómat, hogy neked se legyen könnyebb a döntés. 🙂

Pulykakakast kéne venni, mondja a népszerű dal. Ha ilyen szándékod lenne, a legjobb alkalom szerintem, a 17.Debreceni Pulykanapok. Péntektől egész hétvégén kínál gasztro és kulturális élményt a rendezvény Debrecen főterén. Nézd meg a linket!

Innen pár lépesre, a Roncsbárban a Bordó Sárkány ad koncertet este kilenctől. Eredeti terv szerint itt lennék, és meg mindig nem tudom, valóban így lesz-e, valószínű, hogy az utolsó pillanatban dől majd el.

Lássuk, mi okozza a bizonytalanságot? Illetve mik, mert még ha csak egy esemény lenne. A következők nyíregyházi események. Nem tudom, volt-e már ilyen bőséges kínálat jobbnál jobb zenékből egy időben városunkban?

A Walk Street Restaurant következő akusztikus koncertje Ersch műsora péntek este kilenctől. Talán azt játszom majd, hogy innen rohanok tovább, bízva benne, hogy kicsit később kezdenek a következő helye. Pár hete bejött a dolog.

Mi lehet az, ami ilyen ámokfutásra késztet? Például a Rockwise koncertje a Szmog Pub-ban. A formáció a Tram-buli’n együttes megújulása, és teljesen ezt a formációt még nem hallottam. Az biztos, hogy mostani nevük sokkal inkább érezteti a zenét, amit játszanak.

Mondhatnád, hogy ennyiből nem tudok választani? Koránt sincs azonban vége a pénteki programoknak.
Kinn is vagyok, benn is vagyok – lehetne a szlogenje a következő két koncertnek, bár talán az Óperentzia koncertje sem a Móricz Kert udvarán lesz.
Ha azonban a kertbe vezető dufartban betérsz jobbra, máris a Club Hollywoodban leszel, ahol az Ismerős Arcok foglalja el a színpadot.

Ezzel a péntekkel kész is vagyunk.

Biztosan hallottál a Budai ikrekről, akik elvesztették édesanyjukat. A család megsegítésére fogtak össze jó emberek, délután kettőtől jótékonysági koncertet szerveztek a megsegítésükre.
Nyíregyházán, a Szabadság téren lesz az esemény, és adományoddal te is segítheted a családot.

A Club Hollywood ezen az estén is koncerttel vár. Az este nyolcas kapunyitás után a Turán nyitja a sort, majd Romantikus Erőszak.

Van még két Nyíregyházán kívüli koncert ajánlaton is szombat estére, de láthatóan ez most nem fog beleférni a programomba.
Debrecenben, az Incognito Club-ban a Balázs-Kapusi-Kalmár Trio remek zenéjét élvezheted, ha este kilenc körül arra jársz,

Bodrogkeresztúron, a Henye Borbárban pedig Adagio – Zene és irodalom címmel láthatsz műsor este héttől a Keresztúri esték jegyében. Csodálkozz rá te is a fellépőkre!

A medve nem játék, tartja a bölcs mondás, mégis, szerintem mindenkinek volt legalább egy macija gyermek-, esetleg felnőtt korában. 🙂
Vasárnap a Nyíregyházi Állatparkban mackózhatsz a Nemzetközi Medve Nap alkalmából. Részletek most is a linken.

Úton az Állatparkba részt vehetsz a Tojásles és fiókaébresztő című rendezvényen a Sóstói-erdőben. Kilenckor kezdődik a kalandos esemény.

Ne feledd azt sem, hogy Anyák Napja is ekkor lesz!

Kedden jönnek hozzánk kéményt ellenőrizni, de gondolom, ez annyira nem érdekel, szerdán viszont egy nagyon-nagyon különleges zenei és mindenféle csemegét ajánlok.
A helyszín ezúttal is a Club Hollywood, az esemény pedig az Ortega Singer/Songwriter Acoustic Workshop. Az este hatkor kezdődő eseményről ismét az jutott eszembe, hogy nem értek a hangszerekhez, csak szeretem a hangjukat. Itt aztán gyönyörködhetek majd. Rendkívül hálás vagyok a Musik World Hangszerboltnak ezekért a bemutatókért.

Itt most be is fejeze, mert a továbbiak a következő ajánlóhoz tartoznak.