XII. Hajdúsági Disznótor

Rövidek a nappalok, így nem mindig sikerül azt, akkor megosztanom, mikor tervezem, de azt hiszem, a mai bejegyzéssel nem lehet elkésni.

Pár évvel ezelőtt egy Jazz -Blues Jamboree című rendezvényre látogattam el Hajdúböszörménybe, mert olyan előadók érkeztek, akikért érdemes útrakelni. A rendezvény példás szervezettségű, színvonalas volt, így azóta is figyelemmel kísérem a városban szervezett eseményeket. Több rendezvény is volt azóta amely hasonlóképpen kedvemre való volt, és sok olyan is, amelyre sajnáltam, hogy nem jutottam el.
Szombaton a XII. Hajdúsági Disznótor volt soron, és az event-ből látszott, hogy ezúttal sem adják alább a színvonalat. Nem egy falunap, nem egy igénytelen színpadi produkcióval keretezett mulatság volt a szombati esemény sem.
Dél körül érkeztem a rendezvény helyszínére, ahol az igényesen elhelyezett árusok mellett két színpad is várta a kísérő műsorokat. A fő színpad egy hatalmas, fűtött sátorban kapott helyet, itt helyi csoportok fellépése volt a napközbeni program. A táncosokat pedig nem gépzene, hanem zenekar kísérte.
A főzősátrakkal körülvett tér egyik végében pedig egy kisebb színpad állt kivetítővel, ahol – ha éppen nem történt itt semmi – a nagyszínpad műsorát láthattad. Igényes képi, és hang megjelenéssel, ami egyébként a benti színpadra is jellemző volt.
Számomra a nap fénypontja Ferenczi György és a Rackajam közel kétórás műsora volt. Minden találkozásunk nagy élmény volt eddig is, és szombaton sem okoztak csalódást. Igazi élő, örömzene volt.
Szólnék még a vendéglátásról is, bár ennek pálinka részét most nem tudtam élvezni az autókázás miatt, de kínálásban ismeretlenül is részem volt. Igazán jó volt a helyben készült ételek felhozatala is, amit kóstoltam, nagyon finom volt, emberes adag, és nem elszállt árak jellemezték.
A program vége felé pedig még kóstolót is tudtam hazahozni, melynél természetes volt, hogy a csomagolás benne volt az árban.
Jól éreztem magam ezen a szombat délutánon is, érdeklődéssel várom a város következő rendezvényét.
Természetesen fényképeztem is, a képre klikkelve pedig tehetsz egy virtuális sétát a rendezvényen.
KLIKK