Még mindig ősz

Bár ha időjárási térképet nézegetsz, már láthatod, hogy a hétvége nem a napozásról szól majd, de a szabadban még mindig érdemes lesz elidőzni. Szerencsére lesz is lehetőség.

Sokan már mától letáboroznak a Szelkó-tó melletti madárgyűrűző bázison, de a nagyközönség számára a szombati napot jelölték meg a szervezők. A Madaras napok a Szelkó-tónál eseménynél minden fontos információt, sőt, a kijutáshoz térképet is találsz. Érdemes kijönni szombaton.

Kicsit előre szaladtam, így most visszatérek a péntek estéhez, amelyre már zárthelyi programokat ajánlok.
Nyíregyházán, a Club Hollywood színpadán a Bagossy Brothers Company zenél. Szinte napra pontosan egy éve léptek fel itt, azóta pedig a közelben Kisvárdán, a Gasztrozenei Fesztiválon láthattad őket.

Egy utcával arrébb, a Szmog Pub-ban pedig a Retronome lesz a visszatérő vendég. Őket év elején fotóztam itt.

Szombat délelőtt tehát Szelkó-tó, este pedig ismét koncertek. Nem lesz egyszerű a választás még Nyíregyházán belül sem.

Ismét Club Hollywood. Pandora’s Box, DC/79, Signal Motorock. Ütős este lesz. Két zenekar már kedvencem, a harmadikat pedig ideje lenne megnézni.

Újra be kellene ugrani a Chloé-ba is, mert a carPEDIGnem hangversenye is különleges élmény ebben a környezetben is. Az event leírását ajánlom figyelmedbe, tű pontos meghatározás.

Nyíregyházát elhagyva például Bodrogkeresztúron, a Henye Borbárban találunk kivételes zenei programot. Pozsár Eszter és az Eichinger Trió zenél ugyanis a hangulatos helyen.

Mátészalkán járóknak szombat este nyíregyházi érintettségénél fogva az Emma Undressed és a Neverend koncertjét ajánlom a Fapuma Sörözőben.

Hétfő délután valahogy el kellene jutnom az Anóka Eszter Városi Könyvtárba, Nagyhalászba, ahol Konyha Miklós természetfotó kiállításának megnyitója kezdődik délután négytől. Pillanatnyilag lehetetlennek tűnik, de hátha csoda történik.