Zenés, táncos, kutyás, macskás

Az év természetfotósa kiállítás megnyitójával kezdem mai ajánlómat, amelíre ezekben a percekben kerül sor Nyíregyházán, a Váci Mihály Kulturális Központban.

A Jósa András Múzeumban este hétkor kezdődik a Múzeumok Őszi Fesztiválja, melyből kiemelném a kilenckor kezdődő Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint műsort. Nagyon ott kellene lenni.

Péntek kora este a Mustárház újabb koncerttel vár. Héttől az Ace’s Crown zenél. A nyíregyházi formáció saját dalokat és feldolgozásokat játszik.

Pár év után néhány hete, a No Dress Code Accoustic koncertjére tértem vissza a Chloé New-Yorkban étterembe. Továbbra is azt gondolom, nem ez az ideális koncerthely, de péntek este be kellene nézni ismét, hiszen a Lassú Méreg Formáció koncertje nem valószínű, hogy a közeljövőben ismét látható lesz Nyíregyházán.

Érdekesnek ígérkezik a Labor Café Adománykávézó pénteki rendezvénye is, amely az …Ő szinte Ember címet viseli. A linken megtalálod, miért gondolom érdekesnek.

A szomszédvár nyíregyházi vonatkozású eseménye az ALVIN 25 a debreceni Roncsbárban, péntek este. Már 25. Megdöbbentő, hogy öregszenek. 🙂

A hagyományoknak megfelelően szombaton ismét megrendezik a Felsősimai Toros Napokat az ottani művelődési házban. Az egész napos rendezvényen többek között színpadra lép a Revival L.D.B.T. linadance csoport is.

Erre a napra két kutyás esemény is jut Nyíregyházára. Örökösföldön Kutyás családi nap a Polgárőrséggel címmel rendezik a könnyen kitalálható témájú eseményt,

míg az Állatbarát Alapítvány szervezésében Állati Ballagást rendeznek szombaton és vasárnap, ami tulajdonképpen örökbefogadó napot jelent, de a részleteket itt is megtalálod a linken.

Délután elhagyva a várost érdemes Tokaj felé venni az irányt. Éjszakai Töklámpás Bagolyles túra a Tokaji-hegyen címmel érdekes, hasznos, tanulságos rendezvényt szervez a NaTúráZOOM. Minden infót megtalálsz a linken.