Oldalvagánykodás

A címre később kitérek majd a pénteki eseményeknél, előtte azonban ajánlok egy koncertet mára.
Este kilenctől blues és rock klasszikusoktól lesz hangos az Öreg Motoros. Ekkor játszik ugyanis Száraz Tamás a hangulatos helyen.

A hétvégét Fehérgyarmaton töltöm.
Legyetek Oldalvagányok! – ez a mondat éveken keresztül minden Oldalvágány Fesztivál megnyitón elhangzott. Az idei, 15. Oldalvágány egyben tisztelgés a rendezvény lelkének, motorjának, szervezőjének, Lilik Ákosnak az emléke előtt.
A péntek délután kezdődő és vasárnap késő estig tartó rendezvényen színpadon láthatod a Márton és a Hősöket, a Blues from Hell-t, a Nelsont, a Zion Refresh-t, a Szia Anya zenekart, az Éva Presszót, a No Dress Code Acoustic-ot, a Karmapirint, a Led Zepp’s-t, a Tortuga zenekart, az ADCD-t és a Kelet Brass Band-et.
Az Oldalvágány a Gyarmati Vigasságok társrendezvénye.

Írtam valamikor korábban, hogy az augusztus a fesztiválok hónapja. Csak a környékünkön tudok mindjárt még két több naposat mondani.
Ha itthon lennék, biztosan nem lennék itthon, hiszen péntektől vasárnapig tart a Tokaj Kincsei Fesztivál, ahol számos olyan program lesz, amim szívesen ott részt vennék.

Nem sokkal messzebb is teljes hétvégére való programmal és hasonlóan finom borokkal várnak. Ez a Tolcsvai Borfesztivál. Ha nincs más dolgod, ide is érdemes ellátogatni.

Bakancslistás a Tractor Pulling Európa Kupa is, de mivel évről évre egybeesik az Oldalvágánnyal, az is marad még. Bár azt hiszem, rövidesen Hajdúböszörménybe látogatok majd. Erről azonban a jövő héten. Egyébként ez is egy teljes hétvégés esemény.

Nyíregyházán, a Bujtosi tavon rendezik meg szombaton az Úszó Alkalmatlanságok Tréfás Vetélkedőjét, a parton pedig számos egyéb szórakozási lehetőség vár.

Folytatódik a Zene Sóstón is, szombat délután fél héttől a Melounge Duó szórakoztatja az egybegyűlteket. Sajnálom, hogy ezen most nem tudok ott lenni.

Lassan ajánlóm végéhez érek, de van még egy Zene Sóstón koncert ajánlatom jövő szerdára. A No Dress Code Acoustic muzsikál majd este fél héttől a szökőkútnál.

Meglátjuk, hol bukkanok fel hétvégén, remélem ott, ahol terveztem. 🙂