Pünkösdi hétvége

A mostani olyan félhosszú hétvége lesz, és remélem, számomra kevésbé kalandos, mint az előző. Minden napra jut olyan, amit nem érdemes kihagyni, van, amikor több is.

Péntek este mindjárt egy kettős jubileum, és egy dupla koncert vár Debrecen legkivilágítottabb szórakozóhelyén, a Nagyerdei Víztoronyban.

Este fél nyolckor indul a fergeteges buli, amelyen a Bordó Sárkány a 8. a VAN zenekar pedig a 10. születésnapját ünnepli. Én semmiképpen nem hagynám ki a helyedben. 🙂

Azonban ha mégis Nyíregyházán lennél ezen az estén, mindenképpen nézz be a Szmog Pub-ba, mert remek zene lesz este kilenctől. A Signal Motorock játszik.

Szombati első nyíregyházi ajánlatom a reggel 9-kor kezdődő Szelektív Szombat a Kossuth téren. Ezt én valóban szelektíven kezelem majd, azt hiszem, délelőtt járok majd arra. Ha megnézed a linken az eventet, meglátod, miért. Az event egyben az idei Városnap eseményeit is listázza.

Szerencsére azért van élőzenés alternatíva szombat délutánra, az Építők Majálisa Sóstón. Délután kettőtől például a Karmapirin játszik a Park Hotel színpadán,

négytől pedig a Beatrice.

Estére ismét Debrecenbe készülök, hiszen az Éva Presszó koncertje kezdődik kilenctől az Incognito-ban.

A vasárnap kalandtúra szerű lesz. Tíz előtt már Tokajba kell érnem, ha nem akarom kihagyni az első olyan koncertet, amelyért útra kelek. Irány a Kávémanufaktúra, és a No Dress Code Acoustic koncertje.

De tervben van még a Kelet Brass Band és a carPEDIGnem megnézése is, illetve ha lenne időm belehallgatni a többi fellépő műsorába, biztosan mást is jelölnék. Így azt hiszem, a véletlen választ majd még a Tokaji Utcazene Fesztivál fellépői közül.

Hogy a helyzet ne legyen ilyen egyszerű, vasárnap háromtól Nyíregyháza Tigers – Budapest Wolves amerikai foci meccs Nyíregyházán, amit azért is meg szeretnék nézni, mert a következő hazai meccsükön nem lehetek ott.
Aztán – ha a fiúk hamar dűlőre viszik a dolgot – még talán vissza is megyek Tokajba. 🙂

Nyíregyházán egyébként vasárnap tíztől estig rendezik meg az I. Nyíregyházi BMX Contest versenyt a Nyíregyházi Skateparkban. Ez is látványosnak ígérkezik, de most kimarad szerintem.

Mint ahogy számomra kimarad a Rallycross Országos Bajnoki III. futamának vasárnapi napja a RabócsiRingen, Máriapócson. Viszont hétfőn akár ott is lehetek.

Nem vagyok benne biztos, hogy hétvégén láogaható-e, de megpróbálom majd szombat délelőtt megnézni Kósa Ferenc Kossuth- és Balázs Béla díjas, Prima Primissima díjas, érdemes művész, filmrendező fotókiállítását a Nyíregyházi Városi Galéria és a Pál Gyula Teremben.

Ha hétvégén nem sikerül, június 23-ig lesz még rá lehetőségem.
Ezzel zárom is ajánlómat, találkozzunk valahol!