Kiskarácsony

Még pár nap, és a ma még egymásra acsarkodó, egymást félrelökő emberek is elkezdik összeszurkálni ujjaikat a fenyő tűleveleivel.
A családi ünneplés mellé ajánlok most néhány kimozdulós eseményt, mert le kell mozogni a nagy karácsonyi kajálásokat.
Persze az ünnepek előtt is lesz még esemény, amely kis lazítást hoz az elmúlt napok után. Azért most nem terhellek hosszú írással, elég lesz a bejgli. 🙂

Kezdem mindjárt egy mai programmal. Száraz Tamás játszik este az Öreg Motorosban. Idén ez az utolsó koncertje a Mociban, biztosan jól fog esni kis zenei múltidézés.

A péntek esti ajánlást egy jubileumi koncerttel kezdem. 13. születésnapját ünnepli a Radar Zenekar péntek este a Hajóclubban. Bár én nem leszek ott, biztosan számos rajongót érdekel az esemény. Boldog szülinapot!

A Club Hollywood-ot az Alvin és a mókusok rajongói töltik majd meg. Mindig ünnep Nyíregyházán egy Alvin koncert, lehet tolongani már este nyolctól, mert két előzenear is lesz. Sajnálom, hogy nem leszek ott, mert A Király Halott koncertjét szívesen megnézném, tetszik a zenéjük.

De hol leszek péntek este, ha eddig mindenre azt mondam, hogy nem ott? Régen voltam már Debrecenben, és mi sem lehet jobb alkalom a visszatérésre, mint egy Bordó Sárkány koncert? A péntek este fergetegesnek ígérkezik, hiszem a sárkányok mellett a Hollóének Hungarica is a színpadra lép, és meglepetés is várható. Nem volt nehéz hát a döntés.

Ismét jó alkalom kínálkozna egy Blues from Hell koncertre, de péntek este az előbbiek miatt nem tudok ott lenni az Incognito-ban. Pedig ők is olyan zenét játszanak, amit nagyon kedvelek.

Szombat a visszatérés napja a Hajóclub-ban. Mondjuk nem az enyém, de nem is ez a fontos, hiszen Bobafett rajongói minden bizonnyal megtöltik majd a helyet. Hatalmas az éredeklődés.

Természetesen Debrecenben sem áll meg az élet szombat este. Az Incognito-ban például Katvanhoe koncert lesz este kilenctől.

Több éves hagyománya van az Óperentzia karácsonyi hazatérésének. Idén a Hajóclub-ban találkozunk majd hétfő este.

Kedden a Pandora’s Box karácsonyozik Debrecenben, a Roncsbárban. Koriék koncertjére este héttől engedik be a vendégeket. Ez is megér kis autózást. 🙂

A karácsony utáni nap is hoz remek koncertet. Szerda este az Öreg Motorosban hallgathatsz remek blues-t a Greasy Hats formáció előadásában. természetesen ez is kihagyhatatlan. Szerintem most nem rövidnadrágban leszek, mint szeptemberben, a kép készültekor. 🙂

…és a kör bezárult. Eljutottunk a Mocitól a Mociig, és közben eltelt egy hét. Idén még talán jövök egy ajánlóval.