Programajánló

Nem véletlen, hogy ezt a címet adtam mai programajánlómnak. Egyértelműsíteni akartam, hogy amit csütörtökönként felsorolok itt, az lehetőség. Tudom, hogy ez szinte mindenkinek egyértelmű volt eddig is, de senkit nem hagyunk az út szélén…
Ajánlóm pedig továbbra is szubjektív és nem csak nyíregyházi programok szerepelnek benne.

Kezdjünk azonban nyíregyházi eseménnyel. Ha jól számolom, a harmadik alkalommal jelentkezik a Muzsikáló Múzeum a Jósa András Múzeumban. Ezúttal Tünde és Pila zenél a vendégeknek ma 17 órától. Sajnos erre most sem érhetek oda.

Péntek délután kettőtől az Európai Autómentes Nap keretében a Zöld Kerék Alapítvány szervez mozgalmas rendezvényt Nyíregyházán, a Szabadság térre. Érthető okokból ez is kimarad nálam.

Az este most is a koncerteké. Nyíregyháza belvárosában, a Békebíró Sörözőben este nyolctól zenél a Black Stage. Mozgalmas az életük mostanában, aminek én azért örülök, mert kedvelem a csapatot és a zenéjüket is.

Van azonban más csapat is, akiket kedvelek, így nem kis koordinációt igényel majd, hogy az este fél tízkor kezdődő koncertjükre is odaérjek. Ők pedig a No Dress Code Acoustic, és a Szmog Pub-ban várják az igényes zenére vágyókat. Igyekszem odaérni.

Innen csak egy ugrás az Unicum Pub, ahol a RealMen koncertezik péntek este tíztől.

A szombatot is nyíregyházi eseménnyel kezdem. Két napos dínom-dánom kezdődik a város főterén szombat reggel Tirpák Fesztivál és Pálinkanap címmel. Ahogy a linkelt oldalon láthatod, a sütés, főzés, pálinkázás mellett színpadi programok is lesznek. Mondjuk a szombat késő délutáni programról hamarabb jut eszembe a Voga-Turnovszky páros, mint a tirpák hagyományok, de ez semmit sem számít.

Most pedig kicsit elhagyjuk Nyíregyházát. Aki nem kíváncsi más helyek programjaira, ugorhat vasárnapra.

    Ugyancsak az ízeké a főszerep a szombati hajdúböszörményi rendezvényen is.
    A város főterén rendezik meg ugyanis az I. “Erős Hajdú” Országos Chili Fesztivált.

    Debrecenben, a Nagyerdőn is ízeskednek, este pedig jubileumi koncertek lesznek. Ez utóbbit ajánlom, mert 50 év az 50 év. A Kori-Günter 50- a Zamat fesztiválon este hétkor kezdődik a Hall-ban. A 40-ről van képem 🙂

    Ha Debrecen, nem maradhat ki az Incognito, ahol remek blues-ra garancia a Blues from Hell and the mad dog family. A koncert este kilenckor kezdődik.

    A héten láthattál néhány country videó megosztást nálam. Nem véletlenül. 🙂 Szombat este ugyanis Country a Henyén címmel rendeznek koncertet a Henye Borbárban, Bodrogkeresztúron. A Coyote Country Company zenél.

Visszatérve Nyíregyházára eljutunk a vasárnapig. A főtéren folytatódik a Tirpák Fesztivál és Pálinkanap. Fent, a linken a vasárnapi programot is megtalálod.

Ugyancsak vasárnap esemény az Állatbarát Alapítvány hagyományos Fesztivál az Állatokért rendezvénye. Most is a Korzótól indul a felvonulás kilenc órakor a Bujtosi Városligetbe, ahol délután négyig zajlanak az események.

Ismét lesz amerikai foci meccs is. A Tigers Juniors a Steelers Juniors-t fogadja az Nyvssc pályán 14 órától. Ezen is érdemes ott lenni. Remélem, most is ilyen öröm lesz a végén.

…és végül ne feledd a Program naptárt a sidebar-on, hiszen itt újabb események is feltűnhetnek.