Oldalvagánykodtunk

Alig vártam pénteken, hogy végre elinduljunk az Oldalvágány Fesztiválra. Napok óta nézegettem az oldalt, hogyan alakul a helyszín. A fellépők listája idén is olyan színvonalat ígért, hogy meg sem néztem, vajon milyen program lesz a Fehérgyarmat főterén felállított nagyszínpadon.
Ha nem tudnád, elmondom, az Oldalvágány fesztivál 14 évvel ezelőtt azért jött létre, hogy a Fehérgyarmati Vigasságok kommerszebb programja mellett lehetőséget biztosítson a szűkebb rétegek által kedvelt, de igényes programoknak. Ez sikerült is. A rendezvény évek óta rendkívüli érdeklődés mellett zajlik, nem véletlenül.
Idén például a vasárnap délutáni öt perc Bojtorjánon kívül nem is láttam semmit a nagyszínpad kínálatából. Igazán ezt is azért, mert úton voltunk 🙂 a lovasok felé.

Írtam róla korábban, hogy az Oldalvágány programjának jó része olyan volt idén, mintha az én kedvemre rakták volna össze. A pénteki kezdő koncert a Bordó Sárkány Régizene Rendnek jutott. Erős kezdés, remek hangulat, és persze képek is vannak. Ma is koncertenként készültek az albumok, amit az adott képre klikkelve érhetsz el.
KLIKK

Szirota Jennifer és zenekara visszatérő fellépő a fesztiválon, teljesen megérdemelten, hiszen remek koncertet adnak mindig. Kiváló ének, kiváló zenekar.
KLIKK

Ha különleges zene – mi más is lenne az Oldalvágányon? – akkor a VAN abszolút jó választás. A – kis képzavarral élve – rongyosra hallgatott CD-jük a bizonyíték, hogy megunhatatlan számomra a zenéjük. Most, a bejegyzés írása közben is ez Forog. 🙂
KLIKK

Müller Péter Sziámi AndFriends. Ifjúságom örökéletű zenéi ma is aktuális szövegekkel. Ennyi röviden. Ehhez pedig jön a koncerthangulat, amit ki nem hagynék. Április végén volt a nyíregyházi koncert, most Fehérgyarmat, és remélem, mielőbb ismét találkozunk.
KLIKK

Nem mondanám, hogy éjjel-nappal ska zenét hallgatok, a Skafunderz koncertjei azonban mindig olyan hangulatot teremtenek, amelyben jól érzem magam. Tegnap láttam egy képet, ami kiválóan megmutatja a hangulatot. Ide is linkelem a képet, hogy lásd, mire gondoltam. Sajnos nem az én fotóm. Az enyémeket a következő albumban találod.
KLIKK

Ezzel a végére is értem a beszámolóknak, indul a visszaszámlálás a következőig. 🙂
Köszönöm mindazoknak, akik tettek azért, hogy ilyen jó hétvégém legyen. Remélem, mielőbb újra találkozunk.