Városmajori Est

Írtam tegnap, hogy eltűntünk kicsit a strandröplabda pálya mellől szombat délután. Erre igen jó okunk volt, hiszen a Városmajori Művelődési Ház programjából éreztünk kihagyhatatlannak néhány órát.
Pár hete a Szmog Pub-ban koncertezett az AQuuenCum zenekar, amely – ahogy nevéből következtethető, Queen dalok feldolgozásával szórakoztatja a közönséget. Ezt tették most is a művházban összegyűlt szép számú érdeklődővel is.
Utánuk a nemrég alakult A Long Dusty Road formáció következett. Ők voltak látogatásunk igazi célpontjai. 🙂
Azon túl, hogy szinte minden zenész munkásságát ismertem valamennyire, külön izgalmat jelentett a “country rock” kiírás a zenei stílusnál. Szóval tudtuk, hogy nem Bojtorján, de nem is 100 Folk Celsius feldolgozásokat hallunk majd, bár utóbbihoz közel állt a terem hőmérséklete, amit finom pogácsával és jeges szódával ellensúlyoztak a vendéglátók. De ez most nem a gasztro rovat, így inkább a zenéről, és a hangulatról valamit. A zene nagyon tetszett, ráadásul jól is szólt, és valóban voltak rockos vonulatok, ami különös energiát kölcsönzött az előadásnak. Olyannyira, hogy a zenekart kísérő táncosokon kívül végül a nézők jó része is táncra perdült, akár ha egy “vonatozás” erejéig is.
A képeken láthatsz majd egy ifjú zenészt is, aki láthatóan nagyon komolyan vette a zenekari tagságot, és gyönyörűen szólaltatta meg a “kisdzsitárt”. Nekem személyes kedvencem volt még a steel hangzása. Valamikor régen még Bródynál hallottam, és mivel keveset mozgok country zenészek között, jó sok idő eltelt azóta. Na, de majd most 🙂
A zenekar legközelebbi fellépése egyébként Révfülöpön lesz, a Kovács Pepi által idén is megszervezett Country Music Fest-en.
Addig azonban nézegesd a képeimet az ittenire klikkelve! 🙂
KLIKK