Mesélj még!

Mára még jutott kis mesélni valóm a Hangszert a kézbe nyíregyházi állomásáról.
Meséltem már, és mutattam képeket a hangszer bemutatókról, és az itteni fantasztikus hangulatról. Volt azonban egy másik része, egy másik küldetése is a rendezvénynek. Ha nagyon röviden akarom megfogalmazni, azt mondom, megmutatni, megszerettetni az élő zenét.
De nem akarom röviden megfogalmazni, így írok keveset minden olyan előadásról, koncertről, amin ott lehettem. Az előadások érdekessége, hogy iskolás, vagy óvodás csoportok voltak nagyrészt a nézőtéren, ennek megfelelően, őket lekötve kellett az előadásoknak zajlani. Azt mondom, kiválóan vizsgáztak az előadók.

A péntek reggeli első bemutató, amire beültem a színházterembe a musical és a filmzene világába vitt, és a Hangosfilm, zenés színház címet viselte. Szabó Károly és Bira Zsuzsa volt az előadó, és egy kisiskolás csoport társaságában ültem a teremben.
Ennél a résznél sokat jegyzeteltem, gondoltam, bemásolom majd ide, de nagyon hosszú lenne tőle az írás.
Azért mégis valami. A zongorán vidám strandzene szólal meg, miközben a vetítővásznon a Cápa című film kezdő jelenete látszik. Vajon ha nem láttad a filmet, hogyan ítéled meg a jelenetet? Vidám, vagy szomorú?
Aztán Chaplin némafilmjei, Vangelis filmzenéi, a Tom & Jerry effektjei, majd operett, musical, a Jézus Krisztus Szupersztár, a Jekyl és Hide, majd az István a király.
Elképzelheted, milyen jó előadás lehetett. Én is kapkodtam a fejem a sok érdekes infó hallatán, és a gyerekek is élvezték az előadást. És ez még csak az első előadás volt.

Ezután Temesi Berci és Ifj. Tornóczky Ferenc közreműködésével gitárral szörföztünk évtizedeken át a Beatles-től a Wellhello-ig. Parádés volt. Erről már nem mesélek olyan sokat, de hidd el, legalább olyan élvezetes volt, mint az előző bemutató.

Őket a Debreceni Rocksuli Rockzenét az iskolába című előadása követte. Ez egy rendhagyó énekóra volt, talán ez kötött le legkevésbé.

Az ebéd utáni fantasztikus jamről írtam már, de itt is megemlítem az előadókat. Benkő Zsolt gitár, Takács Roland basszus, Sümeghi Tamás dob.

Hamar elrepült a nap, már csak két koncert volt hátra a délutáni programból.
Nyíregyházán jól is mert már a Dóra és a felfedezők formáció. Én először a VIDOR-on találkoztam velük, azóta volt még pár találkozásunk.

Őket az Erdélyből érkező No Sugar követte. Ők igazi meglepetés voltak számomra, hiszen hiába néztem meg a videómegosztón pár darabjukat, a valóság felülmúlta a várakozásomat. Bár énekesnőjük egy tehetségkutató résztvevője is volt, igazán nem ezért, hanem a felejthetetlen koncertjükért emelném ki őket.
Hogy ne a levegőbe beszéljek: A zenekar saját dalaiból állította össze műsorát, a beállás azonban AC/DC volt. Meséljek még róla? 🙂
Remélem, találkozunk még, és remélem, hamarosan felkerül tőlük koncertfelvétel is a megosztóra, illetve esetleg sikerül hozzájutnom rövidesen megjelenő albumukhoz. Leginkább azonban egy újabb koncert találkozásra vágyom.

A záró napra is nagyon készültem, komoly tervet dolgoztam ki, hogy az esti más irányú program előtt minél többet láthassak az itteniből. Délután már kettőkor elkezdődtek a koncertek. Elsőként a Kelet Brass Band lakta be a színpadot. Ők is az elmúlt ősz felfedezettjei. Szórakoztató fúvós sláger átiratok.

Őket a gyulai Synema zenekar követte. Egyik nagy előnye a Cseh Tamás Programnak, hogy országosan utaztatja a kiválasztott formációkat, így téve széles körben ismertté zenéjüket. Ez a zenekar is megérdemli a figyelmet.

Számunkra a nap és a rendezvény záró koncertje a PánPéteré volt. Soha rosszabb zárást. 🙂 Velük pár nap múlva, a Hello Nyíregyháza vége felé találkozhatunk újra. Ahogy nézem, haza is érek addig.

Sajnos igen gyorsan kellett távoznunk, hogy időben Debrecenbe érjünk a Bordó Sárkány szülinapjára. Így nem igazán volt időm elbúcsúzni. Tehát most, itt köszönöm meg a szervezőknek ezt a remek rendezvényt. Remélem, találkozunk még.

Fotóalbumon képeinek sorrendje is a fenti beszámolót követi, így szépen sorra haladhatsz a programok között az itteni képre klikkelve. Ha kedvet kaptál a rendezvényhez, és teheted, az országban még számos helyen utolérheted a roadshow-t. Fent, a linken találsz infót.
KLIKK