Hol volt, hol nem volt

Szóba került a napokban az Üvegtigris egyik kedvenc jelenete, mikor Sanyinak mesél Lali. Azóta gondolkodom azon, hogy mesélnem kellene valamit.
Szóval hol volt, hol nem volt…
Hol? 😀

Éveken keresztül ilyentájt már megvolt szállásom Miskolcon, és javában tervezgettem, mikor melyik színpadnál kellene majd lennem. Szóval készültem a Kocsonyafesztiválra. Szerettem a rendezvényt, mert egy olyan esemény volt, amilyet mindig is szerettem volna Nyíregyházán is. Mondjuk most is szeretnék.
Számomra az volt a fontos, hogy a nagyobb nevek mellett mindig volt sok-sok kevésbé ismert, vagy számomra ismeretlen előadó is, akiket nagyon jó volt felfedezni. Jellemzője volt a színpadi produkcióknak, hogy nagyobbrészt igényes, élő zenés koncertek voltak, ahol az élő zene nem azt jelentette, hogy egy ember él a színpadon, hanem komplett csapatok érkeztek, igazi hangszereket használtak.
Néhány éve aztán történt egy változás. A lelkes szervező csapattól, akik megteremtették a több ezer főt kiszolgáló rendezvényt, egy másik csoport vette át a szervezést. Ez névváltozást hozott, és a fellépőket is egészen más körből kezdték válogatni.
Első évben még megnéztem a fellépők listáját, de nem láttam értelmét oda utazni többet.
Mindez most arról jutott eszembe, hogy idén ismét látóterembe került a rendezvény. Megnézve a fellépők listáját azonban továbbra sem érzek késztetést arra, hogy ott legyek. Nagyjából négy fellépő lenne, akiket megnéznék, de legalább kétszer-háromszor ennyi, akiktől messze elmenekülnék.
Szóval, ha városunkban mégis valami hasonló rendezvényen gondolkodnának, én a régihez hasonló “felállást” támogatnám, sok helyi, környékbeli formáció és néhány igényes programot szolgáltatni tudó, akaró nevesebb társaság részvételével.

Ami miatt ez a rendezvény mégis téma lett most nálam nem más, mint hogy a négy általam megnézésre érdemesnek tartott fellépő egyike a városunk hírnevét Miskolcon is öregbítő Karmapirin, akik február 19-én, vasárnap délután háromtól lépnek fel a Városháza tér színpadán. Ha arra jársz, őket mindenképpen nézd meg.

A képen az Apnoé koncert egy pillanata 2011-ből. nagyon jó zenét játszanak szerintem azóta is, csak nem sikerült találkoznunk. Ez lesz az a színpad egyébként, ahol a Karmapirin is zenél majd.
Klikkelj a képre az emlékekhez! 🙂
KLIKK