Szarvasi Arborétum

Szarvas központjából kb. egy óra kényelmes sétával értem ki az arborétumhoz. Kellemes idő volt, jó volt a napsütésben sétálni.
Kérdezhetnéd, miért november végén mentem az arborétumba, hiszen ez már inkább tél, mint ősz. Egyszerűen most értem oda. 🙂
Ez amolyan felfedező út volt – ne üljek már otthon szabadság alatt – és tervezek egy tavaszi visszatérést, ami lehet, hogy őszi lesz, majd kiderül jövőre.

A bejáratnál lehetőséged van eldönteni, hogy csak az arborétumot, csak a Mini Magyarországot, vagy mindkettőt szeretnéd megnézni, ennek megfelelő kódolású jegyet kapsz. Persze vissza is fordulhatsz, ha egyiket sem szeretnéd látni, de annak nincs sok értelme, még ha költséghatékonynak tűnik is. A belépő egyébként szerintem korrekt áru, érdemes mindkét helyet megnézni.
Az arborétumban számos kiépített út van, de szabadon kószálhatsz erdőn, mezőn, és érdemes is letérni az útról, mert olyan dolgokat is láthatsz, amit nekem is volt szerencsém. Igaz, az őzek elég értetlenül néztek rám, hogy kerültem oda.
Legközelebb biztosan hosszabban sétálgatok majd, de most izgatott, milyen lehet a Mini Magyarország, így vagy két órás mászkálás után átléptem a kisországba.
Erről azonban holnap, most klikkelj a képre, indulás az erdőbe!
KLIKK