1117

Nagyon jó hétvége indító lehet péntek este Debrecenben a nyíregyházi Szüret Utcza koncertje az Incognitoban. Jó zene, kellemes hely. Nem is kell más.

Ugyanakkor elég komoly dilemmában vagyok, hiszen ugyanebben az időpontban, ugyancsak Debrecenben, a Kaptárban koncertezik az Aurora. Nézegettem, hogyan lehetne mindkettőn ott lennem, de igen nagy az átfedés. Meglátjuk, van még kis időm a döntésre.

Szombaton Évadzáró Autós Pályanappal ér véget a nyár a Rabócsiringen. Idén utoljára szívhatod be az égő gumi illatát. 🙂

Csendesebb programra vár Nyíregyházán az E-Misszió Egyesület. Őszi madártalálka a Szelkó-tónál, ahol friss levegőn, jó társaságban töltheted a napot, és mellette még rengeteg érdekes dolgot megtudhatsz a madarakról is.

Talán még az előzőnél is csendesebb esemény színhelye lesz Nyíregyházán a Széchenyi utca 20. alatt található Alkotóház, ahol a hímzés, a szövés, a nemezelés, és a csipkeverés iránt érdeklődőket várják hétvégén.

A hétvége általam leginkább várt programja a szombat este a Club Hollywoodban megrendezésre kerülő Európa Kiadó koncert, és ha ez nem lenne elég, vendégként a Jónás Vera Experiment is színpadra lép. Ők az idei VIDORon adtak számomra felejthetetlen koncertet, és azóta egy másik koncertjükön is voltam már. Jó lesz. 🙂

Szinte biztosan Debrecenben kötnék ki szombat este, ha nem lenne a Club Hollywood eseménye. A Nagyerdei Víztorony is remek koncerthely, ráadásul az Ági 60 – A Kontroll Csoporttól napjainkig program is párját ritkítónak ígérkezik. Nagyon sajnálom, hogy ütközik a két esemény.

Van még egy nyíregyházi rendezvény szombat estére, amelyet szívesen ajánlok. Az Alvégesi Művelődési Házban Retró Bált rendeznek este héttől, ahol a Zenith szolgáltatja a zenét. Foglalj asztalt, ha van kedved egy utazáshoz a régi Ifipark hangulatában.

A vasárnap nyíregyházi szenzációja, hogy az Uniós Fejlesztések Nyílt Napja alkalmából 1200 Ft a belépő a Nyíregyházi Állatparkba, ahol számtalan, a képen láthatóhoz hasonlóan jókedvű állattal találkozhatsz, nem beszélve a kis oroszlánkölykökről, vagy a napokban érkezett jegesmedvéről.

A debreceni szenzáció pedig ugyancsak az Uniós Fejlesztések Nyílt Napjához kötődik, helyileg pedig az Agórához. A linken megtalálod a rengeteg információt, amit ide most nem másolnék be, de fontos, hogy regisztrációhoz kötött most a részvétel.

Tudom, hogy van esemény, ami kimaradt az írásból most is. Ez lehet feledékenység, de lehet szándékosság is, mert az ajánlóm továbbra is szubjektív. 😉