LESZFeszt csütörtök

Az idei LESZFeszt induló napja hozta számomra a legtöbb igazán jó zenét és egyben a legtöbb képet is. Talán összefügg a kettő. 🙂
Fentiekből következően ma több fotóalbumot is megosztok, lesz ugyanis két kiemelt koncertalbum, valamint egy összefoglaló.
Ahogy korábban írtam, a Bluesers koncertje volt az, amit a mountain bike-osokra rácsodálkozás után megnéztünk.
Apropó, rácsodálkozás. Álldogáltunk az állvány mellet, és néztük a távolban szálló kerékpárosokat, mikor mögénk érkezett egy család. Apa, anya, gyerek. A gyerek is rácsodálkozott a magasban lévőkre eképpen: Ez mi? A válasz sem váratott magára. Anyuka szakértő kommentje érkezett: Bicigli. Mentünk is nyomban koncertet nézni, amit most te is megtehetsz, legalábbis képekben. Aztán gyere el a következő Bluesers fellépésre, mert a zene is jó. 🙂
Most pedig klikkelj a képre, nézegesd az albumot, és gyere vissza.
KLIKK

A másik kiemelt koncert, és fotóalbum a Henimetalé. Szerettem volna többet kihozni a képekből, de nem nagyon tudtam összhangba kerülni a fényekkel, így a képi dokumentálás messze elmarad a koncert zenei minőségétől. Jó volt újra látni, hallani őket.
KLIKK

És akkor vissza az érkezéshez. A középső kapun jutottunk be a fesztivál területére, így mindjárt egy körsétát is tettünk, míg a Várszínpadig értünk. Erről a részről egyébként majd a harmadik nap albumában lesz több kép.
Ahogy írtam korábban, kicsit elidőztünk a bringások lélegzetelállító produkciójánál kis időt töltöttünk a Motorbreath beállásánál, és koncertjének elején. Őket egyébként felvettem a “figyelő listámra”. 🙂
A Bluesers koncertje után egy földhöz közelebbi kerékpáros bemutatót néztünk meg. A Hegeshow-ról elmondhatom, hogy meglehetősen dacolnak a fizika törvényeivel. 🙂
Maradt még kis időnk az Integral Vortex koncertjére is, akik a múlt évben látotthoz képest kicsit más felállásban érkeztek.
A nap kellemes meglepetése a Fatal Error volt, így az ő képük vezet majd a fotóalbumhoz.
Egy időre visszatértünk a Rockarénába, a Karmapirin koncertjére, pacsiztunk néhány kedves ismerőssel, aztán Várszínpad, és Henimetal.
A remek koncertet a ZUP színpadra lépése követte. Réges régen, egészen más felállásban láttam, hallottam őket, tudtam a változásról, de nem követtem az eseményeket. Ezután fogom. Igazán nagyon tetszett a produkció, örülök, hogy bejelöltem a koncertjüket, és ott lehettem.
A nap zárása, egyben a következő nap nyitása a PánPéter műsora volt. Ők azok, akik olyan dalokat is játszanak, aminek eredetijét akkor sem hallgatnám, ha ostorral ütnének, az ő feldolgozásukban azonban nem lehet kihagyni. Szóval fergeteges koncert, buli volt.
Nincs is más hátra, minthogy klikkelj erre a képre is, és nezd meg ezt az albumot is.
KLIKK