LESZ? Lesz.

Ez a hétvégém szinte kizárólag a ma kezdődő LESZ Feszt jegyében zajlik majd, bár vannak más terveim is a fesztivál után, a hét legvégére, és most is ajánlok olyanokat, ahol nem leszek, mert csak egy van belőlem. 🙂 Csütörtökre és péntekre is sikerült szabadságot intéznem, így ha minden jól megy, ott tudok lenni minden nap kezdettől.
Ma délután tehát megnyitja kapuit Kisvárda és a környék legnagyobb zenei fesztiválja, a LESZ Feszt és mi ott állunk majd a kapuban. 🙂
Azon túl hogy a linken a teljes programot megtalálod, ide és ide linkelem két korábbi ajánlómat, ahol szubjektívkedtem kicsit. Ha ezeket a terveket sikerül valóra váltanom, már elégedett leszek, pedig ez elég kis részét fedi le a programnak.

Azt mondtam, zenei fesztivál. LESZ azonban más is. A II. Dirt Castle nemzetközi extrém mountain bike verseny pénteken és szombaton kápráztatja majd el a közönséget. Az első ugyanitt volt az előző évi fesztivál idején. Nagyon készülök ennek a fotózására is.

Sátoraljaújhelyen Folk and Rock Napokat rendeznek pénteken és szombaton. Péntek a folk, szombat a rock napja. Nézd meg a linket, találsz érdekességet.
A képen a Greasy Hats.

Ha a péntek estét Nyíregyházán töltenéd, és jó bulira vágysz, ajánlom a Móricz Kertet, ahol a Folkfusion Band koncertjét élvezheted. Ha nem mennék a LESZ Fesztre, minden bizonnyal itt kötnék ki.

Péntektől vasárnapig tart Nyírbátorban a Szárnyas Sárkány Hete. A linken rendkívül részletes programot találsz, nekem mégis hiányoznak dolgok a korábbi évekből. Talán vasárnap lesz lehetőségem arra járni, de van más jelölt is erre a napra.

Ugyancsak péntektől vasárnapig várja az érdeklődőket az 50. Hortobágyi Lovasnapok. Bevallom, ezt a programot néztem ki eredetileg, míg nem jött képbe a LESZ Feszt. Igen kedvezőek a jegyárak is, hiszen a péntek ingyenes igencsak színvonalas műsorokkal, és a másik két napra sem húzós a bérlet.

A másik jelölt, ahol vasárnap kiköthetek, és szinte biztos, hogy ki is kötök, a Kilinccsel Előre Drift Kupa a RabócsiRingen. Ha nem fesztiváloznék szombaton, biztosan itt nézném a Ladákat. a kép persze múlt év ben, húsvétkor készült.

Nagyjából ennyi a mostani ajánlóm. Tudom, hogy kimaradt ez-az, például a városnézés, vagy sóstói programok, de nem nyújthatom végtelenségig az ajánlót. Itt van tehát a vége.