Balaton, bor, satöbbi

Ma sem megyünk nagyon messze, környékbeli hétvégi elfoglaltságokat ajánlok.
Kezdem talán azzal a rendezvénnyel, ami múlt hét végén kimaradt. A Kállay Gyűjteményben június 11-ig tekinthető meg a XX. századi gyermekportrék című kiállítás. Sajnos nyitva tartást nem tudok mondani, (az intézmény honlapja hosszú ideje nem frissül) a honlap szerint hétvégén nem látogatható, de a kiállítás záró napja szombat.

Debrecenben, az Ifjúsági Házban ma este indul a Sufni Akusztik, ami a hely kávézójának rendezvénye.

Ugyancsak a szomszéd város mai eseményével juthatunk a Balatonhoz. Este kilenctől ugyanis a MODEM belső kertjében Balaton koncert lesz.

Péntek délután következő részéhez érkezik az Ingyenes Városnézés Nyíregyházán sorozat. Múlt évben az egyik különleges, hétvégi sétán sikerült részt vennem, jó szívvel ajánlom annak, aki ráér napközben.

„Gyere közelebb!” címmel két helyszínen rendeznek Nyíregyházán roma integrációs napot. Kora délutántól a város főtere, kora estétől pedig a Móricz Kert ad otthont a rendezvénynek.

Este a Pontban a RealMen és a Tibi a Hegyről koncertezik. Az esemény, akárcsak a babgulyás, ingyenes.

Ezen a napon kezdődik a Tokaji Bornapok, amely egész hétvégére érdekes eseményeket, remek borokat és ételeket kínál. Pénteki koncertnek Száraz Tamás 18 órakor kezdődő, valamint a TramBuliN este 10-kor kezdődő műsorát néztem ki, bár most úgy tűnik, nem sikerül majd odaérni.

Nyíregyháza szombaton a bringásoké. Az ismert gumigyártó cég várja a drótszamarasokat a belvárosba, majd délután egy Sóstóra tartó bringaútra. Én ide most a délutáni menekülő útvonalat linkelem azoknak, akik nem, vagy csak részben vesznek részt a rendezvényen, de közlekedni szeretnének, az oldal fülein azonban a kerékpárosok is megtalálják a szükséges információkat.

A Honvéd utcai művelődési házban Szünidőváró Gyermeknapot tartanak, minden információ megtalálható a linken.

A tokaji rendezvény szombati napja is különleges élményeket ígér. Az esemény linkelt oldalán megtalálod az információkat, de had emeljem ki a főtér eseményeit. Például délután lesz Folkfusion koncert, este Palya Bea, később pedig utcabál a Szívtiprollal. Ez elég fix programnak tűnik számomra.

Ha azonban nagyjából ellenkező irányba indulnál el Nyíregyházáról, Máriapócs főterét ajánlom úti célnak. Itt a Harcosok és katonák című rendezvényen koncertet ad a Múzeum Rock Band.

A Nyíregyházán maradók kemény zenét kedvelőknek estére a Tales of a Crowhill Fest-et ajánlom a Pontban.