Esernyőt vigyél!

Tehát érkezik a hétvége, a szokásos esőtánccal, biztos, ami biztos. Megnyugtató kikapcsolódás lehet, hogy nézed az ablakból, hogy szaladnak a felhők, én azonban azt mondom, inkább ne ülj otthon!
Segíthetsz például a linkelt esemény megosztásával az Állatbarát Alapítvány munkájában, vagy lehetsz akár egy kutyus álomgazdija is.
A Kihelyezett Örökbefogadó Nap a PetBox-ban kerül megrendezésre pénteken.

Két érdekes zenekar lép Móricz Kert színpadára péntek este. Hogy miért mondom, hogy érdekes, nézd meg az eseményben lévő linkeken. Dope Calypso és Flexible Juice.

A country zene kedvelőinek a No Techno Country Band koncertjét ajánlom, melynek dalai a Chloé New Yorkban nevű szórakozóhelyen csendülnek majd fel. Még az is lehet, hogy táncos lányok is érkeznek. 🙂

Ahogy ez a közösségi oldalon a napokban kiderült, én nem itt leszek, hanem nagy valószínűséggel debreceni programok közül választok majd, és nem vagyok könnyű helyzetben.

A Roncsban a Bordó Sárkány koncertjét láthatod ami eléggé csábító. Velük egyébként Sárospatakon is találkozhatsz majd vasárnap, de erről később.

Kedvenc debreceni kulturkocsmámba, az Incognitoba az Éva Presszó tér vissza ismét. Jó eséllyel telt ház és telt utcafront lesz. 😉

Van azonban még, ami tovább nehezíti a döntésemet. A Víztoronyban a makrohang, a Ghost Toast és Sabw. Ez egészen más világ, mint a másik két koncert, de izgalmas világ. Még alszom rá.

A hétvégén megélénkül az élet a várakban is. A Sárospataki Szent Erzsébet Ünnep szombattól hétfőig ígér kikapcsolódást sok látványossággal, többek között a már említett Bordó Sárkány Régizene Rend társaságában.

Nyíregyházán 8. születésnapját ünnepli a belvárosi bevásárlóközpont.

Ennek részeként 14:30-kor lép színpadra a Karmapirin. Ebben a felállásban még nem hallottam őket, eléggé kíváncsi vagyok az új hangzásra.

Rajtuk kívül fellép még Tolvai Reni, és a Magna Cum Laude is.

Este a Móricz Kertben napjaink népszerű formációja, a Parno Graszt várja a közönséget.

Vasárnap akár vízre is szállhatsz, és nem az időjárás előrejelzésre gondolok.
Pünkösdi vízitúra a Bodrogzugban a Természetesen túráZOOM szervezésében kerül megrendezésre. Részletek most is a linken.

A pünkösdi hétvége az autósport barátainak is tartogat programot. Máriapócson, a Rabócsi Ringen rendezik meg a Rallycross Országos Bajnoki III. futamát vasárnap és hétfőn.

A várakhoz visszatérve a csodálatosan rendbehozott füzéri vár is minden bizonnyal hatalmas forgalmat bonyolít majd le hétvégén, és meglehetősen sokat is tesznek ezért. A linken megtalálod a Pünkösdi Mulatság Füzér várában című rendezvény programját.

Pünkösd hétfőn Nyíregyházán a Sóstói Múzeumfalu is többféle programmal várja vendégeit a Pünkösdölés a Sóstói Múzeumfaluban című rendezvényre.

Nagykállóban Harangodon a XXV. Pünkösdhétfői családi nap eseményeire várják a látogatókat.

Az előző hazai amerikai foci meccs idején gyávának bizonyultam, és az időjárás elriasztott a mérkőzés megtekintésétől. A Tigrisek hosszabbításban győztek. Most, remélem, nem hagyom ki a Nyíregyháza Tigers – Eger Heroes Cellect HFL mérkőzést hétfő délután.

Azt hiszem, megvolt minden, amit ajánlani szerettem volna. Kellemes válogatást!