Éjszakázós

Hosszú éjszakák várnak ránk a következő napokban. Mai ajánlóm kicsit túlmutat a hétvégén.
Viszonylag nagy szünet után újra koncerttől lesz hangos a Szmog. Pila és barátai törik meg a csendet péntek este.

A szombat kétségkívül legjelentősebb kulturális rendezvénye városunkban is a Múzeumok Éjszakája. Több helyszínen is zajlanak majd az események, a linken megtalálod a teljes kínálatot. Később majd látod, lesznek máshol is programok, amin ugyancsak részt szeretnék venni, azért innen is kiemelek néhányat, amin mindenképpen ott szeretnék lenni.

A Jósa András Múzeumban a Sugalló műsorán fél öttől, háromnegyed nyolctól belenézek Mogács műsorába, és meglátjuk, háromnegyed kilenctől a Pila Acoustic Group koncertjén természetesen, és ugyancsak természetesen a Karmapirin koncertjén is.

Nem tudom, mit/kit jelent a Tűzszelidítők, de gondolom, látványos lesz, meghát utána Mystical Plants koncert.

A Kállay Gyűjteményben is történnek érdekes dolgok ezen a napon. Kíváncsi vagyok a Vaga Banda Óriáscirkusz című műsorára, és arra tippelek, a tüzesek is ők lesznek de lesz dixieland koncert is.

Valamikor a Vasutas Művelődési Házba is elugrok majd, hacsak nem csihuhuzok az ugrás helyett, 🙂 mert idén is tartogat néhány érdekes programot ez a hely is. Vasútmodell-, fotó-, vasúttörténeti kiállítás, valamint mozdonyvezetés digitális terepasztalon és 30 méteres vasútmodell pálya várja az érdeklődőket. Meg végre megnézem a CB kiállítást is.

Mondtam, hogy más rendezvényeket is kinéztem. A Váci Mihály Kulturális Központban nem találtam ugyan programot erre a napra, a kis művházak azonban igen aktívak lesznek szombaton is.

A már hagyományosnak mondható Cseresznye fesztivált rendezik meg Butykán, és a Városmajori Művelődési Ház is tartogat meglepetést. Többek között 18 órától a Pila Acoustic Group lép fel itt.

A Móricz Kertbe a Bëlga látogat szombat este.

Mondtam, kicsit hosszabb lesz a mai ajánló. Mégpedig azért, mert most igyekszek kedvet csinálni a kedd esti rendezvényhez is.
A Sóstói Múzeumfaluban idén is szeretettel várják a látogatókat a Szent Iván-éj programjaira.

Este kilenckor nyitják meg az “Ahova a király is gyalog jár…” című időszaki kiállítást, majd a Sárkánylányok tűzzsonglőr bemutatója következik.
Az este koncertfellépője a Kormorán, a napot pedig a Nyírség Táncegyüttes folklór bemutatója és tűzugrás zárja.
Kicsit szomorú vagyok, mert – hosszú évek óta először – ezen most nem tudok ott lenni, de igazán jó szívvel ajánlom.

One Reply to “Éjszakázós”

Comments are closed for this post.