Programlista

Nem nagyon merek már programajánlót írni, inkább csak felsorolom a rendezvényeket, és ki-ki választhat belőle kedve szerint. Persze azért lesz, ahol lelkes leszek, mert tudom, hogy én ott nagyon jól fogom érezni/érezném magam.
Kezdjük mindjárt a Könyvhét eseményeivel. Két helyszínről is hozok programot, Nyíregyházáról, és Debrecenből.

Csütörtök délután én a debreceni helyszínen leszek, mert a Kuttya zenekar mutatkozik be némileg új felállásban, és ezt nem szeretném kihagyni. Maradok hát Debrecenben munka után, és 18 óra előtt ott fogok toporogni a színpad előtt. 🙂

Ha már úgysem jöttem haza, ki nem hagyom a European Mantra koncertjét este a Roncsban. Biztos vagyok benne, hogy felejthetetlen élmény lesz ez is.

Természetesen Nyíregyházán is kezdetét veszi a Könyvhét rendezvénysorozata.
Ezúttal a város főtere helyett a művház előtti téren zajlanak az események. Erre még visszatérek.
A koradélutáni megnyitót beszélgetések, és zenei műsorok követik. Vámos Miklós, és Bornai Tibor is a vendégek között lesz. A linkelt plakáton megjelenttel ellentétben azonban a Milord együttes nem lép fel.

Egy éve nem bírtam rájönni, mi a furcsa ezen a képen. Most beugrott. Az Y. 🙂

Pénteken már kora délelőtt elkezdődnek az események. Gyermekműsorok, felolvasások, kötetbemutatók után a napot a Kaland Old Rock zenekar zárja.

Én a péntek délutánt és estét is Debrecenben töltöm. Először 18 órától a Könyvhét keretein belül 18 órától a Karibra Kollektíva koncertjét nézem meg. Sikerült úgy szervezni a napot, hogy ott tudok lenni, és ennek nagyon örülök. Már most elnézést kérek, a gyorsan távozom majd a koncert végén…

…mert ugyanezen a napon a Lovardában az Éva Presszó játszik a Hooligans előtt. Egy gyors teleportálással ott termek majd, mert ezt sem szabad kihagynom. Kánaán ez a hétvége 🙂

Szerk.: Nos, az említett Kánaán mégsem jött el teljesen. A mai napot szőröstől-bőröstől kihagyom sajnos Debrecenben, és a pénteki Karibra is kimarad nálam. Őszintén sajnálom, nagyon készültem rá, megvalósíthatónak tűnt. 🙁

Mindezekből az következik, hogy semmiképpen nem tudok részt venni este nyolckor a Folkfusion Band koncertjén a Móricz Kertben. Képem azért van róluk néhány. 🙂

Hasonló okokból Tokajban, a Borfesztiválon sem találsz meg engem pénteken, de ha te inkább arra jársz, figyelmedbe ajánlom – teljesen elfogultan – Bóta Nóra műsorát, akit múlt évben hallottam ugyancsak Tokajban, és ámulatos énekhangja van. De ezen a napon lesz Szabó Balázs és Bandája koncertje is.

Meglehetősen zavar a háttérben lévő tiszteletlen csörömpölős ember, még ha esetleg zenésztárs is. Sőt, akkor még jobban.

A szombat kicsit kaotikus lesz Nyíregyházán, így elég körültekintően kellett szerveznem a programomat, hogy ne essek csapdába.
Mondtam, hogy visszatérek még rá, miért került el a főtérről a Könyvhét programja.
A teret Michelin bringafesztivál foglalja el, és nagyon fontos infó, hogy 13 órától 16 óráig a Kossuth utcától a sóstói felüljáróig a közlekedési utat is lezárják. Az előző rendezvény személyes tapasztalata, hogy ez idő alatt keresztezni sem lehetett ezt az útszakaszt. Talán idén jobb lesz a szervezés, és valóban csak részleges lesz az útzár.

A Könyvhét eseményei azonban “zavartalanul” tartanak. A kötetbemutatókat, felolvasásokat, folyóirat szemlét 13 órától az Artézis együttes műsora színesíti.

Tokajban szombaton is folytatódik a Borfesztivál rendezvénysorozata. Ezen a napon az Unplugged faces, a Ciráda együttes, a RealMen zenekar és a HanGerilla a kinézett programok, de lesz Maszkura és a Tücsökraj is, nekem azonban ők nem igazán jönnek be.

Tiszalökön is egész napos programmal várják az érdeklődőket. Halételek, kovács bemutatók, és este fél nyolctól a Kerekes Band koncertje.

Nyíregyházán, a Móricz kertben a Parno Graszt lép színpadra szombat este nyolctól.

A vasárnap délután egyértelműen Tokajé. Gombós együttes, Agyagbanda, Szüret Utcza, Kowalsky meg as Vega. Nem mondok róla többet, remélem, ide sikerül eljutni.