VIDORzáró szombat

Nem túlzok, ha azt mondom, méltó befejezése volt a szombati nap az idei VIDOR Fesztiválnak.
Bár a délutáni programok egy része csak a várakozás izgalmát hozta, mikor utánajártam a fellépőknek, a valóságban a produkciók sokkal jobbak voltak, mint amire számítottam. Már akkori rövid beszámolómban is említettem, sokkal több idő kellett volna ezeknek a csapatoknak. Talán jövőre visszatérhetnek, és méltóbb időbeosztással örvendeztethetik meg újra Nyíregyháza közönségét.
Persze ahhoz, hogy kicsit felkészülhess, nem árt, ha megemlítve őket némi ízelítőt is adok zenéjükből. Tehát a Coco Macsek és a The Pancakes zenekarokat is visszavárom a jövő évi VIDOR Fesztiválra. És ha már kiemeltem a két vendég zenekart, kapjon legalább ekkora fényt a hazai is, nagy kedvencem, Tünde, Pila, és Bubu.
Ezzen nagyjából túl is estünk a délutánon, gyerünk a nagyszínpad elé.
Elég nagy publicitást kapott, hogy a Folkfusion zenekar nagyszínpados lett idén. Nos, van egy másik formáció is, amelyben legalább ilyen jó zenészek játszanak, és egy kivétellel szintén nyíregyháziak, bár azt hiszem, Bryant Goodman sem haragszik meg, ha tiszteletbeli nyíregyházinak nevezem. Ez a formáció a Mystical Plants, akik a záró nap egyik legjobb koncertjét adták.
A másik legjobb koncert a záró volt, amely nem először robbantotta fel a Kossuth teret. Igen jó választás, méltó fesztivál búcsúztatás volt Tiken Jah Fakoly erre az alkalomra.
A hatalmas tömeghez képest viszonylag sok kép született a napról, klikkelj, és nézegesd. Reméle, 2015 augusztus végén újra találkozunk a VIDORon.
KLIKK