Műsorkalauz

Emlékezhetsz rá, hányszor hiányoltam itt azt, hogy valahol hozzá lehessen férni a városban elkövetkező programokhoz.
Volt néhány próbálkozás, amiből talán a legjobb a MiNyOn volt, aztán nagy csend. Remélem, amit most látok, az az újjászületése,
Mára igazán a közösségi oldalak töltik be leginkább a programajánló szerepét, de nyárvége óta ismét van egy olyan nyomtatott lap, amely a rendezvények eljövetele mellett a megtörténtükről is tudósít. Ez pedig nem más, mint a Műsorkalauz.
Augusztus óta havilapként jelenik meg, ingyenesen juthatsz hozzá a város létesítményeiben, szórakozóhelyein.
Emlékszem az elődjére a hetvenes-nyolcvanas évekből. Fekete–fehér volt, kicsit barnás papíron, a borítója pedig egy-egy fekete-fehér fotó volt, egyszín nyomással pedig a Műsorkalauz felirat, minden hónapban más színben pompázott.
Belül a művház programja – akkor egészen sok volt – mellett az Ifjúsági park programja is helyet kapott, mert akkor még olyan is létezett.
Sőt, léteztek nagy vállalatok, akik saját klubokat üzemeltetttek, valamennyire nyitottan a nem ott dolgozóknak is. Számos jó ismerősöm van például a SZÁÉV klubból úgy, hogy sohasem dolgoztam ott.
És persze volt moziműsor, Krúdy, Béke, Móricz, Kert mozi, azt hiszem, a Gorkij a nyolcvanas években már nem üzemelt. Ja, és keresztrejtvény is volt, meg reklámok.
Utódja a – ahogy mondani szokták – a kor követelményeinek megfelelően már színesben jelenik meg, ízléses dizájnnal, és érdekes tartalommal.
Szóval jó kézbe venni. Igaz, kétlakiságom miatt nekem még csak egy szám volt a kezemben, de mára már elérhetőek a neten a megjelent példányok.
A hétvégém egy részében ezeket “lapozgattam”.
A mai képhez az augusztusi szám 28-29. oldalát ajánlom. Egyrészt mert a KGST Party a téma, másrészt mert az illusztráció az általam készített képekből áll össze. Szóval kicsit büszke is vagyok rá. 😉
És hogy ne csak beszéljek róla, be is linkelem az elérhetőséget, kellemes olvasgatást!

KGST Party - Nyíregyháza 2011