Most jön a tizedik (2. rész)

Folytatom tehát a KGST Party történetét.

2009. A 007 – Trabanton szállni…
A hetes az egyik kedvenc számom. Persze vannak ezzel így pár millióan, mégis az egyik legemlékezetesebb találkozóm a hetedik volt.
Ez is két helyszínen zajlott, és már hagyományosan több napos volt. Ebben az évben sikerült úgy kijutnom Napkorra, hogy mellőztem a korábbi év falutúráját. 🙂 Nem így a találkozó résztvevői, ugyanis az egyik verseny tájékozódási volt a faluban és környékén. Persze ahhoz, hogy így nézzen ki az autó, nem feltétlenül a kiépített utat kellett választani.

KGST Party, Nyíregyháza

A KGST Party mindig is családias, családos rendezvény, a napkori helyszín pedig igazi nyaralós, partyzós hangulatot teremtett. A lemenő nap rácsodálkozott a hatalmas tábortűzre, melynek szétterített parazsán párszáz fős szalonnasütés kezdődött. Az este koncerttel zárult, én pedig nem is sejtettem, mi vár rám másnap…

KGST Party, Nyíregyháza

A reggel a Múzeumfaluban talált, és gyülekeztek a járművek is. Ez volt a második nap helyszíne. Imádtam ezt a napot a játékokkal, vetélkedőkkel, a rengeteg nézelődővel, és azzal együtt is, hogy egyszercsak egy tűzoltólétra tetején találtam magam a tériszonyommal együtt. Fantasztikus volt, de soha többet 🙂

KGST Party, Nyíregyháza

A felvonulás a Múzeumfaluból indult, a cél pedig Napkor volt.
Eredményhirdetés, díjkiosztás, és koncert zárta a napot. A színpadon Sipos F. Tamás hangja is megremegett, mikor a hagyományos színpadlámpák mellett számos autó villogó reflektorával is szembe találta magát. Remek este, remek zárás volt.

KGST Party, Nyíregyháza

2010. Az esküvős

Ha választanom kellene egy kedvenc KGST Party-t, biztosan hosszan kellene gondolkodnom, és nem biztos, hogy tudnék dönteni. Most, hogy így végigemlékezem a rendezvényeket, egyre inkább így érzem. Épp az előbb írtam le a lebegős élményemet, és már felül is üti a következő party.
A rendezvény Sóstóra költözött. Kalandpark, úszómedence, árnyas fák, és esküvő. No, ennél azért hosszabban mesélek 🙂

KGST Party, Nyíregyháza

Ahogy láthatod, különleges járművekben nem volt hiány ebben az évben sem. A Miskolcról érkező autóbuszok a felvonuláson is nagy sikert arattak.
A hely különlegessége volt, hogy miközben folytak a vetélkedők, mentek a koncertek, a fejünk fölött olykor átsuhant valaki a kalandpark kötélpályáján. Apropó, vetélkedők. Az egyik legnépszerűbb biztosan a mat-race volt. Ezt talán a videós is megerősíti 🙂

KGST Party, Nyíregyháza

A színpadon is remek produkciókat láthattunk, koncerteket, pom-pom lányokat, és a vetélkedők nyertesei is értékes emlékekkel gazdagodhattak.
A találkozó legkülönlegesebb része minden bizonnyal az esküvő volt. A Múzeumfalu, mint környezet, a több száz jármű, és utasai, mint háttér, és maga a szertartás felejthetetlen élmény volt. És a nap még folytatódott…

KGST Party, Nyíregyháza

2011. A kilencedik

Lassan visszaemlékezésem végéhez érek, ami időszerű is, mert kicsit hosszúra sikerült az írás. Persze órákig tudnék még mesélni…
A legutóbbi találkozó fölött is suhantak a bátrak, ugyanis ismét a kalandpark adott otthont az eseménynek. A résztvevők számában sikerült ismét rekordot dönteni, és a különleges eseményekben sem volt hiány.

KGST Party, Nyíregyháza

A találkozó vállalt céljai között nem csak a családiasság, a szórakozás, pihenés szerepel, hanem a felelős, biztonságos közlekedésre ösztönzés is. A bemutatók egy része, és a felvonulás előkészítése is ennek jegyében zajlik. A kilencedik találkozó tűzoltó bemutatója a szlalom verseny és a versenyautós bemutató között kis elgondolkodásra késztetett.
Mindenkit hazavárnak.

KGST Party, Nyíregyháza

De könnyedebb, játékosabb események is voltak jócskán. Műsorok vetélkedők, és a minden találkozón várva várt felvonulás, díjkiosztó.
A Múzeumfalu ebben az évben is befogadta a várost bejáró konvojt, és kicsit mindenki megpihent.
Had tegyek be így a végén egy olyan képet, amelyen azokat látod, akik idén is fogadnak majd a regisztrációnál.

KGST Party, Nyíregyháza

Végezetül pedig néhány hasznos link készülődéshez. 😉
A KGST Party hivatalos honlapja,
A KGST Party Facebook oldala,
Fotóalbumaim a KGST Party-król,
KGST Party-s írásaim 2010-ben, 2011-ben és 2012-ben.
Ez utóbbi tartalom a fesztivál ideje alatt folyamatosan változik majd, hiszen a szokásomhoz híven a helyszínről is jelentkezek majd itt és a Facebook-on is.
A hivatalos oldalakat pedig azért érdemes figyelni, mert ott is folyamatosan frissülnek az infók.
Találkozzunk a 10. KGST Party-n Nyíregyházán augusztus 17. és 19. között!

One Reply to “Most jön a tizedik (2. rész)”

Comments are closed for this post.