Túl sok

Túl sok szabadidőm lehetett az elmúlt napokban, ha eljutottam egy olyan újságcikkig, amiről most írok.

“A modellből lett énekesnő…szeretné olyan szintre fejleszteni az énektudását, hogy bármikor tudjon élőben énekelni.” – így az írás mondanivalója.
Azt hiszem, joggal gondolom úgy, hogy a modellből akkor LESZ énekesnő, ha tud majd élőben énekelni. A nagy baj az szerintem, hogy van, aki ezt nem így gondolja. Szerencsétlen liba azon kesereg, hogy bántják azért, mert énekel, pedig ő nagyon szereti a zenét, nem tud nélküle élni.
Elgondolkodom, vajon hogyan is képzeli el az életet ez az ember? Megnézve ugyanis a fotóját azon már nem csodálkozom, hogy a modellkedés helyett mást próbál választani. Elképzelem, hogy a modellkedés úgy jött, hogy egy reggel azzal a “gondolattal” ébredt, hogy “de szeretem a szépet!” – és gondosan elkerülve az útjába akadó tükröket elment modellkedni. Aztán biztosan, bántották miatta, pedig ő szereti a szépet is. Váltott.
Szándékosan nem írtam eddig és nem írok ezután sem nevet, mert sajnos nem egyedi az eset. Várhatóan egyszer majd eszébe jut az is, hogy szeretne műsort vezetni (ha eddig nem tette), később pedig valamennyiünk szerencséjére remélhetőleg talál magának egy gazdag pasit.
Nekem mindenesetre óvakodnom kellene az ilyen “írások” olvasásától 🙂