Napi bontás

Egyrészt megdőlt a minapi gyönyörű térképen levezetett elképzelésem – pedig mi munkám volt abban a rajzban 🙂 -, mert mint látod, buszmegállók lesznek a járművek elől elzárt területen. Láthatod, milyen lázas munkával ültetik a táblákat…
Azt hiszem, az egyetlen pozitív dolog, hogy lesz buszmegálló, bármi áron is. Talán érdemes lenne még azon is elgondolkodni, hogy a a 7-8-18-as buszokat nem szerencsés ugyanazon az útvonalon közlekedtetni az állomástól a Kossuth utcáig. A 7-es mondjuk továbbra is bejöhetne a belvárosba, mert így az állomásról jövők választhatnának, ráadásul ezen a vonalon nem szokott csuklós járni, be tudna fordulni az elfuserált kereszteződésen a Chinese store-nál (volt Centrum áruház)…
Másrészt felmerül a kérdés, miért is készítettek sietősen bevezető utat az elzárt területre?
A közlés szerint engedéllyel lehet majd behajtani.
Ja, az a két autóoszlop, amit az utolsó képen látsz, a most is elzárt területről érkezik…
Nyilván engedéllyel…

24.-étől abban a kereszteződésben irányítanak rendőrök, ahonnan kb. 200 méter utat kellett volna építeni, és nincs káosz.
..és majd ha már nem fér lámpa a belvárosba – lassan oda jutunk – talán lehetne a balesetveszélyes kereszteződésekbe is tenni, ott legalább van értelme.
Konkrétan mire gondolok?
Sóstói út – Stadion út vagy például Belső körút – László utca.
Azt hiszem, lassan olyan unalmassá válik, hogy ennyit foglalkozom ezzel a témával, mint amilyen hiábavaló, hogy foglakozom vele.
Semmi nem változik addig, míg a város úthálzatát akként tervezik át, hogy melyik jólmenő vállakozónak hol sikerül elérnie, hogy építkezzen.
Egy-egy furcsamód kiadott építési engedély miatt néhány kilométer utat kell építeni pár száz méter helyett, és persze ezeket újra is kell tervezni.
Nem folytatódhat a kiskörút a Bocskai utcánál, mert “odanőtt” egy motorbolt.
Nem folytatódhat a nagykörút, Móricz Zsigmond utcánál, mert “odanőtt” egy ruhabolt.
Vajon egy kész fejlesztési terv ellenére ki engedélyezte ezeket, és miért?
Ezzel a kérdéssel le is zárom a belvárosi rombolásról írtakat. Néha egy-egy képet felteszek majd a “fejlődésről”, a véleményem meg nem hiszem, hogy ismeretlen, és hogy változna.
Vannak még szép dolgok, de már sajnos a belvároson kívül. 🙁