Múzeumvonat

Egyik fórumban találtam az alábbi információt.
Sajnos a MÁV Direkt-nél fogalmuk sincs a dologról, így ennyi az összes infó:

“Az ország 20 nagyvárosát keresi fel október 24. és november 3. között a Hadtörténeti Intézet és Múzeum 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeit megelevenítő utazó kiállítása. tartózkodva a fogadó város pályaudvarán.
A vonat legelső részében egy poggyászkocsiból kialakított klasszikus kiállító terem helyezkedik el, ahol a látogató végigjárhatja az ötven évvel ezelőtti forradalom és szabadságharc eseményeit, megismerheti a korabeli katonai egyenruhákat és fegyvereket. A szerelvény második részében nagyképernyős plazma televízión nézhetők végig az 1956-ról szóló filmek és beszámolók.
A multimédiás kocsit követően a korabeli haditechnikát, harckocsikat, lövegeket, szállító járműveket vonultat fel a gördülő múzeum.
A vonat október 24-én indul Budapest Nyugati pályaudvaráról és még aznap délután Salgótarjánban látogatható. Október 25-én délelőtt Egerben délután Miskolcon, október 26-án délelőtt Nyíregyházán, délután Debrecenben,
október 27-én délelőtt Békéscsabán, délután Szegeden, október 28-án délelőtt Kecskeméten, délután Szolnokon, október 29-én délelőtt Pécsett, délután Kaposvárott, október 30-án délelőtt Zalaegerszegen délután Szombathelyen, október 31-én délelőtt Győrben, délután Tatabányán, november 1-jén délelőtt Veszprémben, délután Várpalotán, november 2-án délelőtt Székesfehérváron kereshetik fel a Múzeumvonatot az érdeklődők.”
12:06-os info:
Nyíregyháza: érkezik X.25-én 21.20 távozik X.26-án 13.10