Megkóstoltuk

A szombati pollengyűjtés színtere a Múzeumfalu volt.
Persze az alapgondolat a mindenféle ételek kóstolása a „Kóstolja meg Magyarországot” nevű rendezvény apropóján.
Az elmúlt évben sajnos kimaradt a programomból ez a rendezvény, két éve azonban jókat ettem, meg akkor fényképezgettem is.
Idén már elég jó tippjeim voltak a kóstolósorrendet illetően, mégis előbb kis terepszemlét tartottunk. Ez aztán alaposan fel is borította a terveket.
Éppen a vállaji strudliról meséltem a sátruknál, mikor kiderült, igazi, remek szilvapálinkát is hoztak, hogy legyen mivel agyonütni az időt, míg a nevezetes étek elkészül.
Ezután érthető módon hamar kaja után néztünk. 😉
Választék volt bőven.
Az első portán mindenféle halétel csalogatott. Míg barátnőm a halászlét szeliditette, én a halsütőt vadítottam a fényképezéssel. 🙂

Ha már a vadaknál tartunk, ez a következő porta kínálata volt. Őz, vaddisznó, sőt, az egyik helyen csókát ígértek 🙂 Mi az őznél maradtunk. Remek volt.
Továbbmenve sztapacska, salánki savanyólé, és hasonlók kápráztattak.
A domboldalon kerámia bográcsban káposztás tarkapaszuly gőzölgött, a fehérgyarmati sátor előtt pedig lapcsánkáért álltak sorban.
Miután folyamatosan a strudlit hajtogattam, így hamar a vállaji sátornál termettünk. Türelmetlenségünk nem engedte kivárni a túrós és szilvalekváros finomságot, így krumplisat választottunk.
Ezután már meg kellett pihenni kicsit, így a játszótérszéli padon töltöttünk kis időt.
Korábban néhányszor összefutottunk Dávida Pali barátommal, aki a kádármesterségre oktatja tanítványait hét közben, maga is kádármester lévén.
Felkerestük hát hivatalában 🙂 , ahol büszkén mutatta a műhely falán a képen nagyapját, dédapját, akik szintén ezt a mesterséget űzték valaha, illetve az általuk készített szerszámokat, és használati eszközöket. Hordót ugyan nem kezdtünk el készíteni, de a köpülővel gyakorolhattam kicsit ;-D
Ezután megnéztük a marcipángyűjteményt, majd a sok tudományba belefáradva a kocsmába siettünk egy sörre. Itt persze ismerősökbe botlottunk, de ez a nap folyamán többször is előfordult, persze különböző ismerősökkel..
Újabb séta után a Veterán Motorosklub járművei mellett pihentünk meg egy padon. Innen néztük a motorozni vitt gyermekek ragyogó arcát.
Ezután még tettünk egy kisebb kört, majd egy kellemes nap emlékével hazaballagtunk.
Szeretem a múzeumfalus rendezvényeket. Észrevétlenül elrepül itt a nap.