Holtág

A bizonytalannak ígérkező napsütésben egy kipróbált kedvenc hely meglátogatását tűztük ki célul. Csendes gurulással érkeztünk meg vasárnap délelőtt Tiszalökre, a Kenyérgyári holtághoz.
Régi terv, hogy egyszer átkompozunk innen Tokajba, de ez már jövő évre marad. A kompot a túlparton kalapálták ki tudja, milyen okból, így a a parton csúszkáltunk kicsit az őszi leveleken.
A tél közeledtét jelezte, hogy sok utánfutós autó várakozott az út szélén. Gondolom, a hajókat szedegetik ki lassan a vízből.
Visszatértünk a tanösvényhez, ami bármikor kellemes sétás kikapcsolódást nyújt. Sajnos a fahíd korlátjának valaki nekitolathatott, nem volt szép látvány. Egy vidám, gombászni induló családdal beszélgettünk kicsit, majd ők balra, mi jobbra.
Sajnos a híd túlsó végén is sérült korlátokat, lezárt faházat találtunk. Láthatóan itt az időjárás is megviselte a gerendákat, korlátokat. Bízom benne, lesz pénze az önkormányzatnak a rendbetételre, és nem a lezárás lesz a megoldás. A város imázsfilmje reményt ad a karbantartásra.
Mindezek ellenére jó volt ismét itt sétálni, és remélem, legközelebb is ezt tudom majd leírni.
Készítetten egy rövid fotóalbumot a kirándulásról, klikkelj a képre!
KLIKK