XV. Révfülöp Blues – második nap

Délutáni beállás közbeni beszélgetés Révfülöpön:
– Hát te itt is?
– Tudod, Nyíregyháza és környéke, ahogy a blogom szlogenje mondja.
Valahogy így múlattuk az időt a napfényes Balaton partján délutánonként. 🙂

A napközbeni kis kirándulás után felfrissülve péntek délután is időben megérkeztünk a XV. Révfülöp Blues színpadához.
Volt idő ismerkedésre, hiszen személyesen nem találkoztunk még a teljes Simple Blues Band zenekarral, bár néhány tagjával már ismertük egymást. Többször terveztem, hogy megnézem őket, de valahogy korábban ez nem sikerült, pedig nem túl messze élünk egymástól. Mentünk hát messzebb.
A Révfülöp Blues a másfél évtized során nem érdemtelenül szerzett rangot magának. Nem csoda, ha elismerésként élik meg a formációk, akik elérnek a rendezvény színpadára. Ezért is kivételesek ezek a koncertek.
A Simple Blues Band-nek sikerült meggyőzni a nézőket is arról, hogy nem hiába vannak itt. Nagyon jó hangulatot teremtettek, kiváló zenével kényeztették a közönséget. Jó érzés volt a formáció oldalán vasárnap azt olvasni, mennyire fontos állomásnak tekintik a fellépést. Megdolgoztak érte.

Nagyon jó volt délutánonként, esténként, hogy tudtunk beszélgetni a fellépőkről is. Így kiegészítve azokat az információkat, amelyeket nekem sikerült összeszedni a felkészülés során sokkal jobban tudtam “irányítottan” figyelni a koncertet fényképezés során, és persze szerencsém is volt olykor, mikor felocsúdva a zene élvezetből elindultam egy-egy videót készíteni. Így sikerült például Deep Purple újragondolást rögzíteni blues környezetben. Nem hittem a szememnek, fülemnek, és örültem, hogy nem voltam “lusta 🙂 ” pont akkor videózni a BluesSteel & Friends koncertjén. Persze többször is elindultam a színpad felé.
Délután, beállások alatt éppen a rózsakertben sétáltunk, mikor Pleszkán Écska kezdett énekelni a színpadon. Hamar eldöntöttük, hogy a rózsák várhatnak.
A koncert utolsó részében először vokalistaként tűnt fel a színpad szürkébb sarkában, majd a fronton is megjelent. A hangja azonban már a vokálban is meghatározó volt. Eszméletlen duót alkottak a szaxofonossal.
Természetesen pénteken sem maradt el a blues történelem Benkő Zsolttal, és mindkét formáció saját műsorában is élvezhette játékát.
Ezen a napon már kicsit hosszabb az albumom, ismerős volt már a színpad, és a fények.
Klikkelj a képre, és nézd meg, hogy láttam az estét!
KLIKK