Térzene – Kelet Brass Band

Egyik szemem sírt, a másik nevetett, ahogy a népi – nem dakota 🙂 – mondás mondja.
Kedd délután volt, esőre állt a idő, és ha a lehűlés váratott is magára, úgy tűnt, kapunk kis esőt. Azért én elindultam Sóstóra, hátha ott más a helyzet.
Útközben már meg is jelentek az esőcseppek a szélvédőn, és a Krúdy Vigadó melletti parkolóba érve már úgy esett, hogy még éppen jó volt álldogálni alatta.
Úgy tűnt, elmarad a Kelet Brass Band térzenéje, amit az eső elől menekülő, serényen elpakoló zenekar is jelzett. A régi szökőkút helyén lévő új szökőkútnál azonban fa alatt, vagy az árus padok furcsa tetejének védelmében jónéhányan várták a csodát, ami jelen esetben az eső elállta volt.
Az egyik apuka gyermekével éppen esernyőért indult amolyan esőriasztóként, mikor a fiúk ismét elkezdtek kipakolni a térre. A Kelet Brass Band 19-re húzott lapot, és nyert. Mégis maradtak, és kitartásukkal jókora nézősereget gyűjtöttek a térre.
Felmerült bennem a fedett színpad, mint fellépőhely, de ez valamiért nem volt lehetséges. Szerencsére az eső megkímélte a programot, és a hálás közönség egy újabb élő zenés élménnyel lett gazdagabb.
A Kelet Brass Band csütörtökön Debrecenben játszik a három napos Utcazene Napokon. Ott ilyen is van.
Most pedig lássuk a tegnapi képeket! Klikkelj az ittenire!
KLIKK