A múlt század vége

Megosztottam dél körül egy videót a közösségi oldalamon, és erről elég sok dolog eszembe jutott. Ezt írtam fölé: “nem akarok semmit belemagyarázni.”
Nos, innen indult a gondolatsor.
Volt egyszer egy TOP Tv nevű zenei adó. Az első magyar, az első Magyarországon. Nem sokáig működhetett, de nekem, és bizonyára sokaknak életre szóló emlék.
Modemes internet, DPG – DrótPostaGalamb – levelező, de nagyobbrészt postai levél küldés. A kilencvenes évek második fele.
Ebből adódóan mesélni tudok csak, mert az írások elutaztak, és akkor nem gondoltam rá, hogy meg kellene őrizni. – “bezárva egy borítékba, ki tudja, hol kallódik el?”

Szóval TOP Tv, Balázsy Panna műsora, ami igen nagy kedvenc volt.
Ide lehetett “számmagyarázatokat” küldeni. Egy kiválasztott klipet kellett elmagyarázni. Leírtad a történetet amennyire lehet, félremagyarázva – jó kis politikusképző volt így utólag 🙂 (nem nem Philip-re gondoltam, bár talán az ő műsora volt az egyetlen, amibe egyszer belenéztem, és soha többet) -, és lehetett vele CD-ket nyerni.
1995-96-ot írunk! Igen jó levelezős társaság jött össze – akikkel soha nem találkoztunk, nem ismertük, ismerjük egymást sajnos -, és így van néhány olyan CD-m, amit akkor egyébként nem nagyon tudtam volna megvenni.
Sajnos nagyon hamar vége lett az adónak, túlságosan néző centrikus volt, sokba került az igényes programok előállítás, és ki tudja még, mi vezetett a végéhez.
Az ezt követő zenei csatornák egyike sem nyújtott maradandó élményt, és ez azóta is így van sajnos.
Valahol van egy TOP Tv matricám is, de olyan hirtelen keletkezett az írás, hogy nem maradt időm megtalálni.
Így képtelen lesz a mai bejegyzés.