Utazás Rómeóval és Júliával

“Színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő” – olvasható a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér bejárata fölött.
Réges-régen jártam a Móricz Zsigmond Színház szomszédságában álló épületben. A HEMO – ahogy akkor mindenki hívta – valaha többek között üzemi menzánk helye volt.
Jó ideje zárva volt már, olvastam, átalakítják, funkciójában közelebb kerül a színházhoz. Aztán elkészült, olvastam, ide költözött a jegyiroda, és az étterem funkció is megmaradt az épület egy részében. Meg olvastam rendezvénytérről, kis moziról is, de igazán ezek a felületes információk maradtak meg bennem.
Egészen pár nappal ezelőttig, amikor lehetőségem nyílt közelebbről is megismerkedni a hellyel.
A Színház utcai bejárattól egy lépcső vezet az emeletre. Először csak a fal kék színe tűnt fel, de felérve kiderült, az emeleti részt is ez a tapéta borítja. Közelebbről is megnézve azonban kiderült, ez nem egyszerű tapéta.

Itt kicsit megállok. Szándékosan nem mondok el minden részletet, mert szeretnélek arra ösztönözni, hogy nézd meg személyesen. Erről később.

A falakon hazai és külföldi színészek portréi láthatók, de VR szemüveg mögül színpadra is léphetsz, és előadásodat a virtuális közönség értékeli is. “Facebook gyanús” képeket is készíthetsz magadról különböző színpadi jelmezeket öltve, de beülhetsz a 3D moziba is, ahol Szindbád vezet el egy történelmi, színháztörténeti utazásra.
Nagyjából ennyit szerettem volna elmesélni, és persze köszönetet mondani a Forensys Kft. szervezéséért, valamint az információ- és élménygazdag tárlatvezetésért.
Az a néhány kép, amit az ittenire klikkelve nézhetsz meg, inkább kedvcsináló, hogy te is részese lehess a varázsnak.
Bővebb információt a Szindbád Színháztörténeti Rendezvénytér oldalain találhatsz. Itt a WEB-es, fent pedig Facebook-os elérhetőségüket linkeltem.
Kellemes utazást!
KLIKK