Gyere a térre!

A szombati VIDOR programot nézegetve eszembe jutott, hogy hét közben találtam egy eseményt, ami emlékeim szerint jobbnak látszott. Gyorsan meg is kerestem, és kora délután már indultunk is Tiszavasváriba.
Korábban többször felfigyeltem már a Találkozások Háza programjaira, és néhányszor jártam is ott.
Idén a Gyere a térre! a rendezvény szlogenje, és kicsit visszakeresve láttam, többször kellett volna erre járni nyáron.
Különleges programmal készültek ezen a szombaton is.
A Tiszavasvári Városi Fúvószenekar játszott érkezésünkkor, és Kóti Zoltán kezdett egy arcot felvázolni egy hatalmas felületre. Kicsit informálódtunk, majd a lángos illata a büfékocsihoz csábított, ahová néhányszor még visszatértünk az este folyamán.
A lángost több részletben sikerült megennem, mert közben felpörögtek az események.
Megérkezett a térre az élőszobor páros, akiknek minden elismerésem, hiszen naplementéig ejtették ámulatba a közönséget. Mikor elsétáltak, már én is kezdtem fázni, ami azért viszonylag ritkaság. 🙂
A színpadra Kéri György skótdudás érkezett, aki a mesteri dudakezelés mellett számos érdekes információt is megosztott a játéka közötti átvezetésként.
A Talamba betegség miatt lemondta a fellépést, így kicsit átalakult a műsorszerkezet, de csak pár perces átállások voltak ügyesen a téren tartva a közönséget.
Az Agyagbanda térzenéje kötötte le a közönséget, miközben a színpadra beköltözött a Polar Bear Band.
Nos, ők az este nagy meglepetése voltak. Az igazán profi előadásuk utáni beszélgetésünkből kiderült, ez az első koncertjük. Ez a fantasztikus műsor után nehezen volt hihető számomra. Mindenképpen igyekszem figyelemmel kísérni őket, remélem, találkozunk még. A közösségi oldalamon bele is feledkeztem kicsit az “élőzésbe”.
Közben a színpad mellé szép csendben beköltözött a Kelet Brass Band, akik aztán utcazene koncertjükön elevenítettek fel számos ismert slágert.
A színpadra Naninski és Figaro érkezett. Nagyjából az ő műsorukat jelöltem be a szombati VIDORon. Így, hogy “a helyembe jöttek”, őket sem kellett kihagyni.
Rövid táncos produkció vezetett át Száraz Tamás gitár műsorához, ami után mi haza indultunk.
A fotóalbumom képeinek sorrendjén nem módosítottam, elkészülésük sorrendjében nézheted meg, ha klikkelsz az ittenire.
Tiszavasváriba pedig visszatérünk.
KLIKK