III. Tokaji Utcazene Fesztivál

Példás szervezés előzte meg az idei utcazene fesztivált Tokajban. Hetekkel ezelőtt megindult az információ áradat, és a legvégéig követhetők voltak az események a közösségi oldalon is.
Az “is” azt jelenti, hogy a helyszínen is rendelkezésre állt minden a látogatók számára – nyilván én ezt az oldalt láttam -, ami szükséges volt ahhoz, hogy remekül szórakozzanak. Volt információs sátor, de a fellépési pontokon is olvasható volt az adott hely idővonala.
Apropó, sátor. Minden fellépő fedett helyen játszhatott, és erre szükség is volt, mert az időjárás nem az őszt, hanem inkább a nyár közepét idézte.
Remekül bevonták a belváros szórakozóhelyeit, a korábbiakhoz hasonlóan jól működött a szavazás is.
Ja, igen, az esernyők. Láthatod majd a képeken, milyen látványos dekorációt készítettek a sétálóutca fölé. Ráadásul az ernyőkön cédulák lógtak, amelyeken a környékbeli települések, meg gondolom a szponzoráló vállalkozások nevei voltak olvashatók. Ezek voltak a külsőségek, amelyek eleve vidám fesztiváli hangulatot teremtettek.
Írtam az elején, hogy rengeteg információ állt rendelkezésre már a kezdetektől. Így én is készülhettem kicsit a fellépőkből, belenézhettem a műsorukba, kiválogathattam, kik azok, akiket meg szeretnék majd keresni.
És hogy táblázatot se nekem kelljen készíteni, a rendezvényt beregisztrálták a Festivize alkalmazásba. Így két-három klikkeléssel megtudhattam, ki, mikor, hol játszik, sőt, némelyeknél még a műsorba is belenézhettem.
Kedvenc listát is készíthettem előre, melyről egyetlen előadót sem töröltem, három újat viszont felvettem.
Szóval én jól éreztem magam. 🙂
Azt gondolom, hogy megérdemlik a nevesítést, linkelést azok, akik ezt a fantasztikus hétvégét elintézték nekünk. 🙂 A szervezőket már dicsértem, most jöjjenek az előadók az albumomban megjelenés sorrendjében!
Purga, Empty Pubs, Acoustic Flow, az Aqueencum zenekarból Olajos Gabi mosolyog majd rád, Texas Tourist, Crazy Daisy Jug Band, Potatopatch, Alaszka, NADENe.
A vasárnapi ébredezős bejárásnál remek blues húzott az utca vége felé. Mire odaértünk, népzene szólt. Kicsit ott ragadtunk a Vasvarjú Zenekar műsoránál. Hú, de jó volt. Ők az egyik utólag kedvenc listára kerülők. A Hungarocell a másik, a Dirty Canvas a harmadik.
Az albumnak itt vége lesz, de kell még szólnom a VAHÚR csodát látról, akik képileg ugyancsak ebédelésünk áldozatává lettek. (Vasárnap elég időigényes volt az ebédhez jutás, majdnem két fellépésnyi időt töltöttünk a teraszon.)
Áradozásokat találsz még a közösségi oldalamon itt és itt. 🙂
Íme az album. Klikkelj a képre!
KLIKK