co-VIDOR

Az idei VIDOR Fesztivál más lesz, mint bármelyik korábbi volt.
Pár hete még az is kétséges volt, hogy egyáltalán lesz valami.
“Folyosói hírek”, aztán jött a sajtótájékoztató. Kiderült, hogy néhány “nagyobb név” fizetős koncertje mellett a helyi formációk szolgáltatják majd a zenei választékot. A Zene Sóstón és a Téren nyáron eseményeknek köszönhetően a fellépők nem lesznek ismeretlenek azok számára sem, akik egyébként nem járnak esti koncertekre.

Pár napja el is kezdtem felkészülni. A hivatalos oldal programjait viszegettem fel tételről tételre a Program naptáramba, bármilyen anomáliát éreztem is olykor. Most pedig azon formációk közösségi oldalon megjelent esemény bejegyzéseit rögzítem, akik készítettek ilyet.
Azt gondolom, az önmenedzsmentjükhöz ezek a meghívók is hozzátartoznak, szélesítik az elért réteget.
Szóval lesz, hogy ugyanarról az eseményről több bejegyzést is találsz a naptáramban. Azt javaslom, az előadóét vedd szinte biztosra, hiszen akkor van koncert, amikor ők ott vannak. 🙂
Így mindjárt a nyitó napon valójában nem három órán keresztül játszik a Jazzy 287, hanem közben lesz a fesztivál megnyitó.

A helyszínekről.
Volt némi bizonytalanság, hogy a VIDOR Kert a régi helyén lesz-e idén, vagy “folyosói információk” szerint a Kossuth téren. A hivatalos oldal szerint a szokásos helyen, a Luther utca – Szent István utca sarkán. Maradjunk ennél.
Ez ingyenes lesz idén is, és általánosan igaz, hogy 19:30-kor kezdődnek itt a programok.

Az ingyenes zenei koncert színpad a Kossuth téren lesz. Egy. Ott azért nem lehet eltévedni, biztosan megtalálod majd. A helyszínrajz szerint a Kossuth szobor előtt. Szemben vele, a városháza bejáratánál pedig LED fal lesz. Így legalább a zenekar is látja majd a koncertet. 🙂
15:30 és 17:30 a kezdési időpont általában. Erről még mindjárt pár szó.
Szerk.: Most került fel az oldalra: 21 órától filmvetítések lesznek, gondolom a LED falon.

A fizetős koncertek (és színházi előadások egy része is) a Rózsakert Szabadtéri Színpadon lesznek 20:30-as kezdésekkel.

Ahogy néztem, hétvégén lesz Korzó színpad, itt gyermek műsorokat láttam.

Bábelőadások, és Vidám Manók lesznek a megyeháza előtti téren idén is a programoldal szerint.

Jönnek pantomimesek, Csocsó bohóc is itt lesz egyszer, és artisták is lesznek.

A “VIDOR falu” is a városháza előtt lesz, a színpad két oldalán a helyszínrajz szerint.

…és akkor az ígért pár szó. A főtéri színpad két kezdési időpontja 15:30 – ülsz a munkahelyen általában – és 17:30 – hazafelé igyekszel -.
Este a főtéren marad a “VIDOR falu”, gondolom gépzenével. Ez az elhelyezés, és a kezdési időpontok behatárolják az ott lehetők létszámát a jelenleg megengedett maximum 4-500 fő alá. Különösen úgy, hogy este nem is lesz itt élő zene. A VIDOR Kert területe pedig eleve behatárolt létszámilag is.

Nagyjából ennyit tudok, figyeld a hivatalos oldalt, és a naptáramat az esetleges változások miatt. (Van már egy infóm, ha végleges lesz, szólok, írok.) Szerk.: 22-én 17:30-tól a Mentha Project helyett az In Rock játszik a Kossuth téri színpadon.
Megjelölöm, linkelem még a forrásomat, a hivatalos VIDOR oldalt, a képre klikkelve pedig fotóim alapján felidézheted a korábbi VIDORokat.

KLIKK